Στα χαμηλότερα 11 εβδομάδων το αργό

Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2006 12:58

ΣΤΑ χαμηλότερα επίπεδα 11 εβδομάδων υποχώρησε το αργό πετρέλαιο και στα 68 δολ. το βαρέλι, καθώς η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ οδεύει να μειωθεί και τα Ηνωμένα Εθνη φαίνεται ότι θα λύσουν το πρόβλημα με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, χωρίς να επηρεαστούν οι προμήθειες πετρελαίου.

Η κατανάλωση βενζίνης το καλοκαίρι, 5% υψηλότερη σε σχέση με το υπόλοιπο του έτους, τυπικά μειώνεται μετά τις 4 Σεπτεμβρίου, ημέρα του εορτασμού της Ημέρας Εργασίας στις ΗΠΑ, που σηματοδοτεί και το τέλος των διακοπών της περιόδου. Το Ιράν, η τέταρτη σε μέγεθος χώρα παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο, θέλει να διαπραγματευθεί τη «λύση» για το θέμα εμπλουτισμού ουρανίου, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου υποχώρησε έως 88 σεντς, φθάνοντας στα 68,31 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 10:34 π.μ. στο Λονδίνο, το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 68,50 δολ. το βαρέλι. Το μπρεν για τα συμβόλαια του Οκτωβρίου υποχώρησε έως 1,10 δολ., στα 68,05 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου. Διαπραγματεύθηκε στα 68,33 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα