Συμφωνίες Ελλάδος - Ν. Κορέας στους τομείς της ναυτιλίας και του τουρισμού

Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2006 13:38
UPD:15:02

Δύο συμφωνίες στους τομείς της ναυτιλίας (θαλάσσιες μεταφορές) και του τουρισμού υπεγράφησαν σήμερα μεταξύ Ελλάδος και Νοτίου Κορέας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Νοτιοκορεάτη Προέδρου Ρο Μου Χιουν (Roh Moo-Hyun) http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/09/04/1234435.htm στην Ελλάδα.

Στόχος των συμφωνιών, η ενίσχυση του διμερους εμπορίου που σε ετήσια βάση ανέρχεται στα 1,8 δισ. δολάρια, εκ των οποίων οι εξαγωγές της Ελλάδας στη Νότια Κορέα αντιστοιχούν σε περίπου 100 εκατ. δολάρια.

Η συμφωνία για τις θαλάσσιες μεταφορές υπεγράφη μεταξύ του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη και του κορεάτη ομολόγου του Κιμ Σουνγκ Τζιν, ενώ τη συμφωνία συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού υπέγραψαν από ελληνικής πλευράς η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φ. Πάλλη- Πετραλιά και από κορεατικής ο υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου κ. Μπαν.

Η κ. Πετραλιά και ο κ. Μπαν συμφώνησαν στην ανάπτυξη και ενδυνάμωση της τουριστικής συνεργασίας των δύο χωρών μέσω μιας σειράς πρωτοβουλιών όπως η διευκόλυνση της τουριστικής κίνησης μέσω των δύο χωρών, η ενίσχυση της αμοιβαίας τουριστικής προβολής μέσω της ανταλλαγής τουριστικών πληροφοριών και διαφημιστικού υλικού και η διευκόλυνση των επενδύσεων Ελλήνων και Κορεατών επιχειρηματιών.

Με την υπογραφή των δύο σημαντικών συμφωνιών ενισχύουμε το ήδη ευρύ θεσμικό πλαίσιο για την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στις κοινές δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του.

Από την πλευρά του ο κ. Ρο τόνισε πως οι δύο συμφωνίες βοηθούν την εγκαθίδρυση ενός προτύπου, ενός μοντέλου αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας στους σχετικούς τομείς, οι οποίοι θεωρούνται υψηλής σημασίας και για τις δυο χώρες, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να επεκταθεί η συνεργασία των δύο χωρών και σε άλλους τομείς, όπως αυτός της τεχνολογίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα