H SEC δεν τρόμαξε το Bitcoin

Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 12:19
UPD:12:24
REUTERS/Benoit Tessier

 

Σε τροχιά ανάκαμψης βρίσκεται σήμερα το Bitcoin, εξσφαλίζοντας κέρδη άνω του 3%. Οι πιέσεις, που δέχθηκε το βράδυ της Τετάρτης, στον απόηχο της είδησης ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ανοίγει έρευνα για τα κρυπτονονίσματα, αποαδείχθηκαν προσωρινές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal στελέχη τεχνολογικών εταιρειών και ειδικοί στην ψηφιακή οικονονομία έχουν δεχθεί κλητεύσεις από τη SEC, η οποία προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες για το τι ακριβώς συμβαίνει στην μη ρυθμιζόμενη αγορά των εικονικών νομισμάτων.

Έμφαση φαίνεται να δίνει στην δομή των αρχικών προσφορών νομισμάτων (initial coin offerings), οι οποίες δεν υπόκεινται στους κανόνες, που ισχύουν για τις αρχικές δημόσιες εγγραφές στην αγορά μετοχών. 

Στον απόηχο του δημοσιεύματος το Bitcoin βρέθηκε να υποχωρεί περισσότερο από 2%. Ωστόσο σήμερα παρουσιάζει άνοδο της τάξης του 3,5% στα 10.691 δολάρια σύμφωνα με την CoinDesk. 

Θα πρέπει, ωστόσο, να θυμίσουμε ότι πριν από δέκα ημέρες η τιμή του κρυπτονομίσματος, που έχει βρεθεί στο  μικροσκόπιο των ρυθμιστικών αρχών ανά τον πλανήτη, κυμαινόταν περίπου 1.000 δολάρια υψηλότερα, στα 11.680 δολάρια. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα