Fiat: Υψηλότερα των προβλέψεων κέρδη

Προς παραγωγή αυτοκινήτων με την ινδική Tata
Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2006 10:59

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ανάπτυξη από τους στόχους της διοίκησης, εμφανίζουν τα κέρδη της Fiat SpA, καθώς η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιταλίας, υλοποιεί ταχύτερα το σχέδιο μείωσης του κόστους και παρουσιάζει νέα μοντέλα αυτοκινήτων, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Luca Cordero di Montezemolo

«Το βιομηχανικό μας πλάνο αποδίδει νωρίτερα καρπούς από το αναμενόμενο», είπε ο Montezemolo, μιλώντας αργά χθες το βράδυ στη Βενετία στους δημοσιογράφους.

Η Fiat παρουσιάζει νέα αυτοκίνητα, όπως το Grande Punto, που λανσαρίστηκε τον Σεπτέμβριο, με στόχο να αυξήσει το μερίδιό της στην ευρωπαϊκή αγορά. Η εταιρεία ενδέχεται να συνεργαστεί με τη μεγαλύτερη βιομηχανία κατασκευής φορτηγών και επιβατικών αυτοκινήτων της Ινδίας, την Tata Motors Ltd., για τη δημιουργία ενός νέου αυτοκινήτου χαμηλού κόστους, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της Fiat, Sergio Marchionne.

Οι μετοχές της Fiat σημείωσαν άνοδο έως 14 σεντς, ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στα 11,55 ευρώ η μία και κέρδιζαν 0,7% στις 9:25 π.μ. στο Μιλάνο. Φέτος, έχουν σημειώσει συνολικά άνοδο 56%, με αποτέλεσμα να αυξήσουν τη χρηματιστηριακή αξία της, στα 14,4 δισ. ευρώ (18,5 δισ. δολ.).

Ο Montezemolo και ο Marchionne βρίσκονται στη Βενετία για την παρουσίαση δύο νέων μοντέλων με το σήμα της Lancia, που σήμερα γιορτάζει τα 100 χρόνια. Ο Montezemolo είπε ότι η παραγωγή των Lancia θα αυξηθεί στα 300.000 αυτοκίνητα έως το 2010, περισσότερο από το διπλάσιο του σημερινού αριθμού παραγωγής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα