Matsushita Electric: Ανακαλεί 6.000 μπαταρίες υπολογιστών στην Ιαπωνία

Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2006 11:31

ΣΤΗΝ ανάκληση 6.000 μπαταριών που χρησιμοποιούνται στους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές Panasonic στην Ιαπωνία, προχώρησε η Matsushita Electric Industrial Co., καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να πάρουν φωτιά. Η εταιρεία σκοπεύει να τις αντικαταστήσει με άλλες μπαταρίες μέσα σε ένα μήνα.

Η Dell Inc. και η Apple Computer Inc. είπαν τον Αύγουστο ότι θα αντικαταστήσουν περίπου 6.000 μπαταρίες που κατασκεύασε η Sony Corp., καθώς υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης. Ο Ακίτα Καντότα, εκπρόσωπος της Matsushita στο Τόκυο, είπε, ότι οι μπαταρίες που χρησιμοποιεί η εταιρεία στους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές της δεν είναι Sony. Ωστόσο αρνήθηκε να πει ποια είναι η κατασκευάστρια εταιρεία.

«Η Matsushita πρέπει να αποκαλύψει το όνομα της κατασκευάστριας εταιρείας», είπε ο Γουακάμι Γιαμαζάκι, εκπρόσωπος της ένωσης των οργανισμών για τα δικαιώματα των καταναλωτών στην Ιαπωνία, συμπληρώνοντας: «Το σύστημα προστασίας των καταναλωτών πρέπει να γίνει πιο ισχυρό και οι εταιρείες που είναι χαλαρές στην αναφορά προβλημάτων, πρέπει να οδηγούνται στο δικαστήριο».

Η Matsushita, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών στον κόσμο είπε ότι οι μπαταρίες που χρησιμοποιεί μπορούν να πάρουν φωτιά όταν καταστραφούν.

Οι μετοχές της Matsushita, σημείωσαν σήμερα απώλειες 0,6%, φθάνοντας στα 2.510 γιέν η μία στις 3 μ.μ. κατά το τέλος της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου του Τόκυο. Το τελευταίο εξάμηνο σημείωσαν άνοδο 0,8%, ενώ της Sony σημείωσαν απώλειες 6,9%. Ο δείκτης Nikkei 225 την ίδια χρονική περίοδο, σημείωσε άνοδο 3,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα