Αύξηση 22% των εξαγωγών στο α' εξάμηνο του 2006

Αλογοσκούφης: Ικανοποιητικές οι επιδόσεις των ελληνικών εξαγωγών
Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2006 12:23

Ικανοποιητικές χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών τις επιδόσεις των ελληνικών εξαγωγών, τονίζοντας ότι έχουν θετική συμβολή στην οικονομία.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής για την πορεία των εξαγωγών, ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε πως το 2005 ο ρυθμός εξαγωγών ήταν πάνω από το 13% και το πρώτο εξάμηνο του 2006 ο ρυθμός αύξησης ξεπερνάει το 22%.

Ο υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε ότι τα ελληνικά προϊόντα εξάγονται σε όλες τις χώρες, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ιδιαίτερη στόχευση σε 17 χώρες και μεγάλες αγορές με σύγχρονες πολιτικές και τεχνικές διαφήμισης.

Ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε επίσης στο ρόλο του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών και του Συμβουλίου Εξαγωγών, υπογραμμίζοντας ότι στη σημερινή εποχή που το εμπόριο παίζει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία, ο τομέας των εξαγωγών είναι σημαντικός.

Ο κ.Αλογοσκούφης τόνισε ακόμη ότι η χώρα πρέπει να είναι εξωστρεφής και, όπως είπε, σε αυτή την κατεύθυνση θα ενταθούν οι προσπάθειες.

Ερωτηθείς εξάλλου για τη διαφθορά, ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι έχουν θεσπιστεί συγκεκριμένες διαδικασίες και σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών πρόσφατα προωθήθηκε και διάταξη για αυστηρότερο έλεγχο του πόθεν έσχες των προϊσταμένων στο υπουργείο Οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα