«Επιχειρήματα Ελευθερίας»

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 20:29
UPD:20:45

Θέματα όπως η φιλελεύθερη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα ατομικά δικαιώματα (με έμφαση στην ελευθερία του λόγου, της έκφρασης και του Τύπου, την ακαδημαϊκή ελευθερία, τα δικαιώματα που έχουν να κάνουν με τον έλεγχο του σώματός μας, τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών, των μεταναστών και των αδύναμων ομάδων), καλύπτει το νέο βιβλίο του Αριστείδη Χατζή.

Ο Αριστείδης Χατζής είναι αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εξηγεί γιατί πρέπει να επιτρέπεται η ευθανασία, να μην απαγορεύεται ο λόγος μίσους, να έχουν το δικαίωμα παιδοθεσίας τα ομόφυλα ζευγάρια, γιατί η πολυπολιτισμικότητα είναι επιθυμητή, γιατί ο εθνολαϊκισμός αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο που απειλεί τη φιλελεύθερη δημοκρατία και γιατί η τελευταία πρέπει να εξασφαλίζει την προστασία των δικαιωμάτων ακόμα και των εχθρών της.

Ένα κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στην οικονομική ελευθερία αλλά και στο αποτελεσματικό θεσμικό πλαίσιο που πρέπει να τη συνοδεύει για να εξασφαλιστεί η οικονομική ανάπτυξη. Ο συγγραφέας αφιερώνει επίσης ένα κεφάλαιο στο φαινόμενο της πολιτικής βίας ενώ το τελευταίο κεφάλαιο του τόμου είναι αφιερωμένο στις ιδέες, τις έννοιες και τα θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο φιλελευθερισμό αλλά και τη δημοκρατική σκέψη στο σύνολό της.

Το βιβλίο του Αριστείδη Χατζή με τίτλο «Επιχειρήματα Ελευθερίας», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, στις 21:00, στο Public Café (Καραγιώργη Σερβίας 1, Σύνταγμα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Στάθης Ν. Καλύβας (Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης), Κατερίνα Σακελλαροπούλου (Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας), Αλέξανδρος Σκούρας (Πρόεδρος του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών [ΚεΦίΜ], Σταύρος Τσακυράκης (Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών)
Θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση της δημοσιογράφου & διευθύντριας του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Αθήνα 9.84» Νόνης Καραγιάννη με τον συγγραφέα του βιβλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα