Kingspan: Σημαντική η άνοδος των μετοχών

Η μεγαλύτερη μέσα σε τρία χρόνια
Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2006 12:38

ΤΗ μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα περίπου τριών ετών σημείωσαν οι μετοχές της Kingspan Group Plc, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής δαπέδων και μονωτικών υλικών στην Ευρώπη, μετά την ανακοίνωση ότι η ιρλανδική εταιρεία εμφάνισε 33% υψηλότερα κέρδη το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 68 εκατ .ευρώ (87,3 εκατ. δολ.) από 51,1 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Kingspan. Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 1,11 ευρώ, τη μεγαλύτερη από τις 10 Οκτωβρίου του 2003, έχοντας την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών που αποτελούν τον Dow Jones Stoxx 600 Index.

Φέτος οι μετοχές της Kingspan έχουν σημειώσει άνοδο 42%, φθάνοντας τα 2,56 δισ. ευρώ χρηματιστηριακή αξία, καθώς πελάτες της, όπως η J Sainsbury Plc και η Cadbury Schweppes επενδύουν σε κτίρια και οι κυβερνήσεις επιβάλλουν πιο σκληρούς κανόνες ασφαλείας σε αυτά. Η μείωση του κόστους, ο περιορισμός των τιμών των πρώτων υλών και οι αγορές στη Βρετανία και την Ιρλανδία, βοήθησαν επίσης στην αύξηση των κερδών του πρώτου εξαμήνου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στις 9:37 π.μ. στην πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, το Δουβλίνο, οι μετοχές της Kingspan διαπραγματεύθηκαν στα 15,10 ευρώ η μ ία.

Το πρώτο εξάμηνο οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 17%, φθάνοντας στα 676 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την διοίκηση. Τα καθαρά κέρδη είναι ίσα με 39,4 σεντς ανά μετοχή, υψηλότερα από τα 29,8 σεντς ανά μετοχή που ήταν πριν από ένα χρόνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα