Με το βλέμμα στον Πάουελ οι διεθνείς αγορές

Εικόνα σταθεροποίησης στην Ευρώπη
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 14:32
UPD:14:40
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών. Οι επενδυτές αποφεύγουν τις μεγάλες κινήσεις ενόψει της ομιλίας του νέου διοικητή της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στην οποία αναμένεται να υπάρξουν νύξεις για τα επόμενα βήματα της κεντρικής τράπεζας. Στήριγμα στις μετοχές προσφέρει πάντως η αναζωπύρωση της κινητικότητας στο μέτωπο των εξαγορών και συγχώνευσεων, μετά και την απόφαση της Comcast να διεκδικήσει την Sky, της οποίας τον έλεγχο προσπαθούσε εδώ και καιρό να αποκτήσει ο Ρούπερτ Μέρντοχ.  

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει σταθερά οριακή μεταβολή από την έναρξη της συνεδρίασης. Στις 14:30 ώρα Ελλάδος παρουσίαζε πτώση 0,2% έχοντας νωρίτερα ενισχυθεί έως και 0,1%. 

Σε εξαιρετικά στενό εύρος διακύμανσης, ανάμεσα σε οριακές απώλειες και κέρδη, κινούνταν οι δείκτες σε Φραγκφούρτη, Παρίσι και Μιλάνο. Ελαφρά άνοδο (0,2%) παρουσίαζε ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο, με τη μετοχή της Sky να επιδίδεται σε εντυπωσιακό ράλι. 

Χάρη στη μάχη των μνηστήρων για τη Sky ο κλάδος των μέσων ενημέρωσης εξασφάλισε έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον, με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται 1,7% σε υψηλά ενός μηνός.

Εικόνα σταθεροποίησης έχουμε ευρύτερα στις αγορές, με τον παγκόσμιο δείκτη μετοχών MSCI Al Country να παρουσιάζει άνοδο μόλις 0,1%, η οποία όμως ήταν αρκετή για να τον οδηγήσει σε υψηλά τριών εβδομάδων. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα