Ε.Ε. - Ενδεχόμενη συγχρηματοδότηση κλαδικών μελετών αναδιάρθρωσης της ελληνικής βιομηχανίας

Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2006 16:46

Ανοικτή αφήνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την δυνατότητα συγχρηματοδότησης από το Δ' ΚΠΣ κλαδικών μελετών για την στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας, όπως προκύπτει από την απάντηση της αρμόδιας Επίτροπου Ντανούτα Χούμπνερ σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΝ.

Η κα Χούμπνερ σημείωσε ότι «στο παρόν στάδιο η Επιτροπή δεν μπορεί να αποφανθεί αν θα ήταν δυνατό να χορηγήσει κοινοτική χρηματοδότηση για μελέτες σχετικά με την αναδιάρθρωση και εξυγίανση συγκεκριμένων κλάδων της ελληνικής βιομηχανίας για την περίοδο 2007-2013. Πρόκειται για ένα θέμα που θα εξεταστεί στις διαπραγματεύσεις για τα μελλοντικά επιχειρησιακά προγράμματα για την Ελλάδα, τα οποία δεν έχουν ακόμη υποβληθεί».

Ο ευρωβουλευτής επικαλέστηκε έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, η οποία αποδεικνύει ότι συγκεκριμένοι κλάδοι της ελληνικής βιομηχανίας αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας και προσαρμογής στις νέες συνθήκες, και κάλεσε την Κομισιόν να στηριχθούν κλαδικές μελέτες στην κατεύθυνση εφαρμογής πολιτικών αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης των κλάδων αυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα