Deutsche Bank: Προχωρά η IPO της DWS

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 10:43
UPD:11:15
REUTERS/Ralph Orlowski

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε και επισήμως σήμερα την πρόθεσή της να εισάγει την μονάδα διαχείρισης ενεργητικού DWS στο χρηματιστήριο, στο πλαίσιο της στρατηγικής του διευθύνοντος συμβούλου να αντλήσει πολύτιμο ρευστό από τις αγορές και να επενδύσει σε τομείς με προοπτικές ανάπτυξης. 

Η αρχική δημόσια εγγραφή θα λάβει χώρα «στο συντομότερο δυνατό παράθυρο, που θα ανοίξει στις αγορές», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της κορυφαίας γερμανικής τράπεζας. Σε αυτήν δεν διευκρινίζεται το ποσοστό των μετοχών, που θα πωληθούν ούτε ο στόχος για τα κεφάλαια, που επιθυμεί να αντλήσει η τράπεζα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, στόχος είναι να διατεθεί στο χρηματιστήριο μερίδιο 25% η αξία του οποίου υπολογίζεται σε 2 δισ. ευρώ. 

Ο Κράιαν ελπίζει σε μία επιτυχημένη αρχική δημόσια εγγραφή, καθώς ήταν ο ίδιος, που πρότεινε την κίνηση αυτή τον περασμένο μήνα, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει την κεφαλαιακή βάση και ρευστότητα της τράπεζας και να κάμψει τις ανησυχίες των επενδυτών.

Θα πρέπει όμως να βρει και την κατάλληλη συγκυρία, γεγονός που δεν είναι εύκολο δεδομένης της αστάθειας, που επικρατεί στις αγορές το τελευταίο διάστημα. 

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογη κίνηση είχε προβεί πριν από τρία χρόνια η γαλλική Credit Agricole με την αρχική δημόσια εγγραφή του βραχίονα διαχείρισης ενεργητικού, Amundi. Έκτοτε η Amundi έχει αναδειχθεί στη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού της Ευρώπης με υπό διαχείριση ενεργητικό 1,4 τρισ. ευρώ.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα