Westfälische Rundschau: Ξανά η Ελλάδα «πολύ αγαπητός τουριστικός προορισμός»

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018 20:22
UPD:20:26
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην καλή, για μία ακόμη χρονιά, εικόνα της Ελλάδας στο πεδίο της τουριστικής ανάπτυξης αναφέρεται η Westfälische Rundschau.

«Η Ελλάδα ζει ξανά μια τουριστική ανάκαμψη. Την περασμένη χρονιά ο τομέας του τουρισμού κατέγραψε ρεκόρ», σημειώνεται στο δημοσίευμα, το οποίο αναφέρεται στα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για τον ελληνικό τουρισμό το 2017, χρονιά κατά την οποία 27,194 εκατομμύρια τουρίστες έκαναν διακοπές στην Ελλάδα. 

Το 2016 ο ίδιος αριθμός ανερχόταν στα 24,8 εκατ. ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν στα 14,6 δισ. ευρώ, δηλαδή 10,5% περισσότερο από ό,τι το 2016. Επίσης οι περισσότεροι τουρίστες ήταν Γερμανοί (3,7 εκατ.), ενώ οι Γερμανοί άφησαν επίσης στη χώρα και τα περισσότερα χρήματα (2,55 δισ. ευρώ).

Πού όμως οφείλεται αυτή η νέα ανάκαμψη; «Σύμφωνα με έλληνες ξενοδόχους οφείλεται σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς λόγους. Στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια δεν γίνονται έκτροπα και οι απεργίες έχουν υποχωρήσει. Επίσης η Ελλάδα επωφελήθηκε από τις απώλειες που κατέγραψαν στον τουρισμό χώρες της Βόρειας Αφρικής και η Τουρκία», γράφει η εφημερίδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα