Sony: Νέα καθυστέρηση του PS3 στην Ευρώπη

Εντός χρονοδιαγράμματος στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ
Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2006 11:39

ΕΩΣ τον Μάρτιο θα διαθέσει στην Ευρώπη το PlayStation 3, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο, Sony Corp., παραδίδοντας τις πωλήσεις παιχνιδιών του είδους στην Microsoft Corp. και τη Nintendo Co.

Οι πωλήσεις στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ θα είναι εντός του χρονοδιαγράμματος τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τον Κεν Κουταράγκι, επικεφαλής του σκέλους των βιντεοπαιχνιδιών της εταιρείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Τόκυο. Αρχικά η Sony είχε πει ότι θα διαθέσει σε όλο τον κόσμο το παιχνίδι της τον Νοέμβριο, μετά την υπόσχεση για πώλησή του την Ανοιξη του 2006. Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις καθυστέρησαν εξ αιτίας της έλλειψης εξαρτημάτων του παιχνιδιού, σύμφωνα με τον ίδιο.

Η Sony βασίζεται στο PS3 για την αναζωογόνηση των κερδών, από τη δραστηριότητά της στα ηλεκτρονικά παιχνίδια και την ανάκτηση του μεριδίου που έχασε από το Xbox 360 της Microsoft, του οποίου η πώληση άρχισε πριν από περίπου ένα χρόνο. Η Nintendo, η μεγαλύτερη εταιρεία φορητών ηλεκτρονικών παιχνιδιών στον κόσμο, θα διαθέσει το τέταρτο τρίμηνο στην αγορά το παιχνίδι της Wii.

H Sony διατηρεί τον στόχο των εξαγωγών του παιχνιδιού στα 6 εκατ. κομμάτια έως τον Μάρτιο του 2007, σύμφωνα με τον Κουταράγκι, ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της Sony Computer Entertainment Inc.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα