Axa: Μετά την αμερικανική IPO η απόφαση για επαναγορά μετοχών

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018 16:48
UPD:17:10
EPA/FEDERICO GAMBARINI

Mετά τη σχεδιαζόμενη εισαγωγή των αμερικανικών δραστηριοτήτων του στο χρηματιστήριο θα αποφασίσει ο όμιλος Axa για επιστροφή ρευστού στους μετόχους μέσω πιθανής επαναγοράς ιδίων μετοχών. 

Ο γαλλικός ασφαλιστικός κολοσσός θα προβεί σε αρχική δημόσια εγγραφή του 20% έως 30% των αμερικανικών μονάδων ασφαλειών ζωής και διαχείρισης ενεργητικού μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Thomas Buberl, πολύ σύντομα μετά την IPO θα αποφασιστεί το εάν τα χρήματα, που θα αντληθούν θα αξιοποιηθούν για εξαγροές ή για επαναγορά μετοχών. 

Ο γαλλικός όμιλος είχε ισχυρότερες των προσδοκιών επιδόσεις τόσο στην αμερικανική αγορά όσο και διεθνώς το 2017. Τα καθαρά κέρδη του αυξήθηκαν 7% στα 6,2 δισ. ευρώ, με όλες τις περιοχές, στις οποίες δραστηριοποιείται να συμβάλλουν σε αυτή την αύξηση. Τα έσοδα παρέμειναν σταθερά στα 98,5 δισ. ευρώ. 

Τα έσοδα από τη μονάδα ασφάλισης υγείας αυξήθηκαν 6% και εκείνα από τον τομέα διαχείρισης ενεργητικού έκαναν "άλμα" 9%. Ωστόσο τα έσοδα από τις δραστηριότητες ασφαλειών ζωής και αποταμίευσης υποχώρησαν 3%. Στις ΗΠΑ, ενόψει της IPO, τα έσοδα ήταν αυξημένα κατά 2%.

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα