Στο κόκκινο η Ευρώπη λόγω... Αμερικής

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 11:24
UPD:12:15
EPA/MARISCAL

Αρνητικό είναι σήμερα το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών. Το ηθικό των επενδυτών κάμπτουν οι εκτιμήσεις για ταχύτερες αυξήσεις επιτοκίων από τη Federal Reserve, αλλά και μία σειρά απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων. Είχαν προηγηθεί νωρίς το πρωί ρευστοποιήσεις στην Ασία και η χθεσινοβραδινή πτώση στη Wall Street, η οποία και περιόρισε την «όρεξη» για ρίσκο διεθνώς.

Στις 11:20 ώρα Ελλάδος ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση μεγαλύτερη του 1% στις 377 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδου του να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.

Στον τραπεζικό κλάδο κόντρα στο αρνητικό ρεύμα στέκεται η Barclays. Αν και η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι ήρθε αντιμέτωπη με ζημίες, βλέπει τη μετοχή της να ενισχύεται περίπου 6%, χάρη στη δέσμευσή της να διπλασιάσει το μέρισμα για τους μετόχους.

Στον αντίποδα ισχυρές πιέσεις δέχεται η μετοχή του μεταλλευτικού κολοσσού Anglo American στον απόηχο κατώτερων των προσδοκιών αποτελεσμάτων για του 2017.

Ανά την ήπειρο στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 1,15%, ο DAX στη Φραγκφούρτη καταγράφει πτώση 1,2%, ενώ μικρότερες είναι οι πιέσεις για τις γαλλικές μετοχές, με τον CAC 40 να κινείται στο -0,7%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα