Πού βρίσκει «ταβάνι» το ευρώ

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 09:08
UPD:12:03
REUTERS/KACPER PEMPEL

Όσοι πόνταραν σε μεγάλη ανατίμηση του ευρώ φέτος, περιμένοντας μία επανάληψη του 2017, μάλλον θα απογοητευθούν. Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα φαίνεται να βρίσκει ισχυρό σημείο αντίσταση στα 1,25 δολάρια.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επισημαίνει το τελευταίο διάστημα ότι το ισχυρό ευρώ δεν αποτελεί προς το παρόν πηγή ανησυχίας. Φαίνεται να εκτιμά ότι οι επιτοκιακές αυξήσεις, που έρχονται από τη Fed, θα δώσουν ώθηση στο αμερικανικό δολάριο και δεν θα επιτρέψουν εκτίναξη της ισοτιμίας σε ανησυχητικά επίπεδα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάλυση του Bloomberg, η ισοτιμία των δύο νομισμάτων κινήθηκε κοντά στο 1,20 δολάριο ανά ευρώ έως και τις 12 Ιανουαρίου, όταν Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης.  Στη συνέχεια το ευρώ έλαβε ώθηση, αλλά βρήκε «ταβάνι» στο 1,25.

Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για την πορεία του νομίσματος. Πολλά θα εξαρτηθούν από την ψηφοφορία των Σοσιαλδημοκρατών για τον κυβερνητικό συνασπισμό, τις ιταλικές εκλογές της 4ης Μαρτίου, αλλά και τη συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 8 Μαρτίου.

Δεν αποκλείεται το πολιτικό ρίσκο να επιστρέψει δυναμικά στην αγορά συναλλάγματος.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα