Άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στη FED

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 17:57
UPD:18:00
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Οι εταιρείες καταναλωτικών αγαθών και τεχνολογίας οδηγούν σε άνοδο σήμερα τους δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να βρίσκονται πάντως εν αναμονή της δημοσίευσης των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed. Όλοι περιμένουν να δουν τι ακριβώς ειπώθηκε από τους αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη, προκειμένου να εκτιμήσουν ποια θα είναι τα επόμενα βήματά της. 

Οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 παρουσιάζουν στις 17:50 ώρα Ελλάδος άνοδο της τάξης του 0,4%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται περίπου 0,6%. 

Εννέα από τους έντεκα βασικού κλάδους του S&P 500 καταγράφουν άνοδο με τον κλάδο δευτερευόντων καταναλωτικών αγαθών να ενισχύεται 0,8% και τον τεχνολογικό να ακολουθεί με κέρδη 0,6%. Σε μίνι ράλι επιδίδονται οι Apple, Alphabet, Facebook, Amazon και Netfix. Στον αντίποδα πτώση 0,4% παρουσιάζει ο κλάδος πετρελαίου, καθώς η τιμή του αργού υποχωρεί σήμερα υπό την πίεση της ανατίμησης του δολαρίου. 

Κοντά σε υψηλά τεσσάρων ετών παραμένουν, εν τω μεταξύ, οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας, εν μέσω σεναρίων για πιο απότομη στροφή σε περιοριστική νομισματική πολιτική. 

Ο Πάτρικ Χάρκερ, αξιωματούχος της FED, σημείωσε πάντως σήμερα ότι εξακολουθεί να αναμένει μόνο δύο και όχι περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2018, καθώς η αμερικανική οικονομία, που προβλέπεται να αναπτυχθεί με ρυθμούς 2,5% φέτος, θα κατεβάσει πιθανότατα ταχύτητα στο 2% το 2019. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα