Πυρά της Ιταλίας κατά Σλοβακίας για παράνομες ενισχύσεις

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 16:30
UPD:16:51
REUTERS/MAX ROSSI

Ο Ιταλός υπουργός Βιομηχανίας, Κάρλο Καλέντα

Η Ρώμη καλεί τις Βρυξέλλες να επιβάλλουν κυρώσεις στην Σλοβακία, εάν  αποδειχθεί ότι προσφέρει κρατικές ενισχύσεις σε επιχειρήσεις για να τις προσελκύσει στο έδαφός της.

Το αίτημα της ιταλικής κυβέρνησης έρχεται μετά την απόφαση της Εmbraco, βραζιλιάνικης εταιρείας, που ελέγχεται από την αμερικανική Whirlpool, να κλείσει εργοστάσιό της στη Βόρειο Ιταλία και να εγκτασταθεί στη Σλοβακία. Η εξέλιξη σηματοδοτεί την απώλεια 497 θέσεων εργασίας σε ιταλικό έδαφος. 

Ο Ιταλός υπουργός Βιομηχανίας, Κάρλο Καλέντα, επισκέφθηκε χθες  τις Βρυξέλλες, προκειμένου  να ενημερώσει την Επίτροπο Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ για την υπόθεση και να την πείσει να ανοίξει σχετική έρευνα. Σήμερα ήταν η σειρά του υπουργού Οικονομικών, Κάρλο Παντόαν, να αναφερθεί στο θέμα. 

«Θα δούμε εάν η Βεστάγκερ αποφανθεί ότι πρόκειται για παράνομη κρατική ενίσχυση. Πιστεύω ότι αυτό είναι πιθανό» είπε ο Πάντοαν σε ραδιοφωνική συνέντευξή του. «Εάν τελικά αποδειχθεί, θα πρέπει να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις στη Σλοβακία» συμπλήρωσε. 

Το κλείσιμο του εργοστασίου απασχολεί έντονα και την προεκλογική εκστρατεία. Οι Ιταλοί οδεύουν στις κάλπες στις 4 Μαρτίου, σε μία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, στην οποία ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις προσδοκούν να κερδίσουν έδαφος. 

 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα