Σύννεφα στις ευρωπαϊκές αγορές

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 14:42
UPD:14:46
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Σε τροχιά πτώσης βρίσκονται σήμερα τόσο το ευρώ όσο και οι ευρωπαϊκές μετοχές, στον απόηχο των στοιχείων της IHS Μarkit, που έδειξαν επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο. Οι απώλειες στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι πάντως περιορισμένες, χάρη στα θετικά αποτελέσματα τριμήνου τηλεπικοινωνιακών εταιρειών και τραπεζών. 

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία στο 1,2313. Το δολάριο ενισχύεται έναντι όλων των ανταγωνιστών του. Ο Δείκτης Δολαρίου, που μετράει την επίδοση του αμερικανικού νομίσματος έναντι των έξι μεγαλύτερων νομισμάτων της αγοράς, ενισχύεται 0,2%  και από τις αρχές της εβδομάδας καταγράφει άνοδο 1%, ύστερα από πτώση 1,5% την περασμένη εβδομάδα. 

Στις αγορές μετοχών, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει στις 14:40 πτώση 0,4%, καθώς εννέα από τους δέκα βασικούς κλάδους του κινούνται σε αρνητικό έδαφος, αν και με περιορισμένες απώλειες. Κόντρα στο αρνητικό ρεύμα στέκεται αυτός των τηλεπικοινωνιών, με κέρδη περίπου 0,5%.

Σε μεμονωμένο επίπεδο ξεχωρίζει η μετοχή της Lloyds Banking Group. Οι ισχυρές επιδόσεις της βρετανικής  τράπεζας για τη χρήση του 2017 πυροδότησαν μίνι ράλι της μετοχής της. 

Ανά την Ευρώπη, ο Dax στη Φραγκφούρτη και ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρούν περίπου 0,6%, ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει πτώση 0,3%, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο παραμένει σχεδόν αμετάβλητος. 

To Xρηματιστήριο Αθηνών ακολουθεί την αρνητική τάση στην Ευρώπη με το Γενικό Δεικτη Τιμών να υποχωρεί 0,6% στις 836,91 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται λίγο πάνω από τα 20 εκατ. ευρώ. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα