Suez: Στο 37% η αύξηση των κερδών το εξάμηνο

Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2006 10:08

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη σε ποσοστό 37% εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο της χρήσης η γαλλική εταιρεία ύδρευσης και ηλεκτρισμού Suez SA, αποτέλεσμα των υψηλότερων τιμών ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη. Η εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω τους στόχους της για το 2006.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 2,2 δισ. ευρώ (2,8 δισ. δολ.) από 1,6 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Παρίσι. Εξι οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν στο 1,48 δισ. ευρώ.

Η Suez, η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία ύδρευσης στον κόσμο, επεκτάθηκε στον τομέα της ηλεκτρικής ενεργείας και του φυσικού αερίου για να ευνοηθεί από τις τιμές ρεκόρ στην Ευρώπη. Η εταιρεία είπε ότι οι πωλήσεις της φέτος θα αυξηθούν 7%.

Η Suez, κατέστη η μοναδική ιδιοκτήτρια της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρικής ενεργείας του Βελγίου πέρυσι, όταν προχώρησε στην αγορά του 50% που δεν κατείχε στην Electrabel SA. Τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε ότι θα συγχωνευθεί με την Gaz de France.

Το καθαρό χρέος το πρώτο εξάμηνο υποχώρησε 4,3%, στα 13,2 δισ. ευρώ έως τις 30 Ιουνίου, από 13,8 δισ. ευρώ στα τέλη του 2005, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας μέσω του φαξ. Σύμφωνα με την ίδια το χρέος θα υποχωρήσει κάτω από τα 12 δισ. ευρώ στο τέλος του έτους.

Το πρώτο εξάμηνο οι πωλήσεις αυξήθηκαν 10%, στα 22,4 δισ. ευρώ από 20,3 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση τον μήνα που πέρασε.

Οι πωλήσεις ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου της εταιρείας στην Ευρώπη, αυξήθηκαν 19% το πρώτο εξάμηνο στα 8,4 δισ. ευρώ, ενώ οι αντίστοιχες πωλήσεις εκτός Ευρώπης, σημείωσαν αύξηση 10%, φθάνοντας στα 3 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα από την ύδρευση και τη διαχείριση απορριμμάτων, αυξήθηκαν 4,4%,φθάνοτνας στα 5,5 δισ. ευρώ. Η Ευρώπη αποτέλεσε το 80% των συνολικών πωλήσεων της Suez και η Γαλλία το 24%. Το Βέλγιο αποτέλεσε το 28% των εσόδων της. Η Electrabel, η εταιρεία ηλεκτρικής ενεργείας του Βελγίου της Suez, ανακοίνωσε στη 1 Σεπτεμβρίου ότι τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν 8,6%, φθάνοντας στο 1,36 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα