Η ισχυρότερη ανάπτυξη της επταετίας για τη Γερμανία

Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 11:18
UPD:11:37
EPA/PAUL ZINKEN

Με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων επτά ετών αναπτύσσεται η γερμανική οικονομία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας της IHS Markit. 

Η πτώση του γερμανικού Σύνθετου Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της Markit στις 57,4 μονάδες το Φεβρουάριο από 59 τον Ιανουάριο δεν αλλάζει το γεγονός ότι η δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης εμφανίζει το τρέχον τρίμηνο την πλεόν ανθηρή εικόνα εδώ και χρόνια. 

Η παραγωγή, η απασχόληση και οι νέες παραγγελίες συνέχισαν να αυξάνονται, έστω και με βραδύτερους ρυθμούς, αυτόν τον μήνα, ενώ το επιχειρηματικό κλίμα απογειώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα του 2012, όταν και άρχισαν να συγκεντρώνονται τα εν λόγω στοιχεία. Ο δείκτης τιμών παραγωγού ανήλθε στα δεύτερα υψηλότερα επίπεδα από το 2008. 

Τα στοιχεία για τη Γαλλία δείχνουν επίσης ελαφρά επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του ευρώ, αλλά αποκαλύπτουν επίσης ότι ο ιδιωτικός τομέας συνεχίζει τις προσλήψεις προσωπικού. 

Αργότερα μέσα στην ημέρα θα δοθεί στη δημοσιότητα η έρευνα για το σύνολο της Ευρωζώνης. 

 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα