Alitalia: Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι, ματαιώθηκαν 200 πτήσεις

Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2006 13:03

Σε 24ωρη απεργία κατέβηκαν σήμερα οι εργαζόμενοι στην αεροπορική εταιρεία της Ιταλίας, Alitalia, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση 200 πτήσεων από και προς την Ιταλία.

Η ιταλική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η απεργία θα προκαλούσε προβλήματα σε 179 πτήσεις, το 50% των οποίων αφορούν το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης.

Η απεργία των εργαζομένων αέρος και εδάφους άρχισε τα μεσάνυχτα, αλλά η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις από τις 7 π.μ. έως τις 10 π.μ. – τις πρωϊνές ώρες αιχμής – θα γινόντουσαν κανονικά και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα εκείνες τις ώρες.

Οι πτήσεις μεταξύ 6 μ.μ. και 9 μ.μ. - τις απογευματινές ώρες αιχμής - επίσης δεν θα έχουν πρόβλημα.

Η ζημιογόνος Alitalia αντιμετώπισε απεργίες οι οποίες επιβάρυναν αρνητικά τα κέρδη της πριν από εννέα μήνες.

Οι ενώσεις των εργαζομένων στην Alitalia κατηγορούν τη διοίκηση για τα οικονομικά προβλήματα του αερομεταφορέα και ζητούν από την κυβέρνηση, που έχει στην κυριότητά της περίπου το ήμισυ της εταιρείας, να αντικαταστήσει τον ανώτατο εκτελεστικό της διευθυνή, Giancarlo Cimoli. Ο Cimoli, παρουσίασε ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της Alitalia, το οποίο περιλαμβάνει τη μείωση θέσεων εργασίας, καθώς και την απαλλαγή δραστηριοτήτων υπηρεσιών εδάφους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα