Ford Credit Europe: Iδρύει τράπεζα στη Γερμανία

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 16:43
UPD:16:47
REUTERS/JONATHAN ERNST

Στη σύσταση τράπεζας στη Γερμανία, μέσα στο δεύτερο μισό του έτους, προχωρά η Ford, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για να περιορίσει την έκθεσή της στο ρίσκο του  Βrexit. 

Η χρηματοπιστωτική μονάδα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Ford Credit Europe, έσπευσε από πέρυσι να εξασφαλίσει άδεια τραπεζικής στη Γερμανία, παράλληλα με εκείνη, που διαθέτει στη Βρετανία. Με τον τρόπο αυτό θα διατηρήσει τα λεγόμενα «δικαιώματα διαβατηρίου» στην ενιαία εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μετά τη βρετανική έξοδο από την κοινότητα, το Μάρτιο του 2019. 

«Εκτιμούμε ότι η γερμανική τράπεζα του ομίλου θα είναι έτοιμη το δεύτερο εξάμηνο του 2018» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. «Η όποια αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της Ford Credit Europe θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit» συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι προς το παρόν διατηρεί τα κεντρικά γραφεία της στη Βρετανία, ενώ τα σχέδιά της δεν προβλέπουν περικοπές θέσεων εργασίας. 

Η FCE παρέχει χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες σε αντιπροσωπείες, επιχειρήσεις και ιδιώτες πελάτες της στη Βρετανία και ακόμη 11 χώρες ανά την Ευρώπη. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα