Qualcomm: Mε 44 δισ. δολάρια για την NXP αποκρούει την Broadcom

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 16:14
UPD:16:16
REUTERS/Mike Blake

Ύστερα από μήνες πιέσεων από hegde funds, συμπεριλαμβανομένου του Elliott Management, να βελτιώσει την προσφορά της, η Qualcomm κατέθεσε νέα ύψους 127,5 δολαρίων ανά μετοχή της NXP.

Υποκύπτοντας στις πιέσεις των μετόχων, η αμερικανική κατασκευάστρια επεξεργαστών αναβάθμισε την προσφορά της για εξαγορά της ολλανδικής NXP Semiconductors στα 44 δισ. δολάρια. Ευελπιστεί ότι με την κίνηση αυτή θα αποκρούσει πιο αποτελεσματικά την επιθετική προσφορά εξαγοράς της Broadcom. 

Ύστερα από μήνες πιέσεων από hegde funds, συμπεριλαμβανομένου του Elliott Management, να βελτιώσει την προσφορά της, η Qualcomm κατέθεσε νέα ύψους 127,5 δολαρίων ανά μετοχή της NXP. Το προσφερόμενο αντίτιμο είναι 16% υψηλότερο σε σχέση με το αρχικό των 110 εκατ. δολαρίων που είχε προταθεί τον Οκτώβριο του 2016 και ικανοποιεί τους μετοχους της ολλανδικής εταιρείας. Ήδη έχουν πει το «ναι» μέτοχοι, που έχουν στην κατοχή τους μερίδιο 28% και υπολογίζει ότι η αποδοχή θα υπερβεί το 70%.  

Σημειώνεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της Qualcomm στήριξε ομόφωνα την πρόταση για νέα βελτιωμένη προσφορά στην NXP, επικαλούμενο τις ισχυρές επιδόσεις της ολλανδικής εταιρείας σε στρατηγικής σημασίας τομείς, αλλά και αναγνωρίζοντας πως με την εξαγορά αυτή μπορεί πιο εύκολα η αμερικανική επιχείρηση να μείνει ανεξάρτητη. 

Πριν από λίγες ημέρες η Qualcomm δήλωνε ανοιχτή σε περαιτέρω συζητήσεις με την Broadcom για να βρεθεί μία λύση, που θα μεγιστοποιεί  την αξία για τους μετόχους, έχοντας ωστόσο απορρίψει όλες τις έως τώρα προσφορές της  ως ανεπαρκείς. Η Broadcom από την άλλη ξεκαθάριζε πως δεν σχεδιάζει να επανέλθει με νέα υψηλότερη προσφορά. 

Το deal θα ήταν η μεγαλύτερη τεχνολογική συμφωνία όλων των εποχών, υποσκελιζόντας την απόκτηση της EMC από την Dell έναντι 67 δισ. δολαρίων το 2015. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα