Στα ύψη το γιέν έναντι του δολαρίου

Μετά τις δηλώσεις του Γερμανού αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών
Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2006 13:26

ΣΤΑ ύψη αναρριχήθηκε το γιέν έναντι του δολαρίου και του ευρώ, μετά την δήλωση του Γερμανού αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τόμας Μίροου, ότι η αδυναμία του νομίσματος θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών, την επόμενη εβδομάδα στη Σιγκαπούρη.

Το γιέν έκανε ράλι τον Απρίλιο μετά τη δήλωση αξιωματούχων του G7 ότι οι ασιατικές χώρες και κυρίως η Κίνα, πρέπει να επιτρέψουν την ισχυροποίηση των νομισμάτων τους και να βασιστούν λιγότερο στις εξαγωγές. Νωρίτερα το γιέν σημείωνε απώλειες καθώς εικάζετο ότι η Κεντρική Τράπεζα της χώρας θα διατηρήσει αύριο αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού, αναγκάζοντας τους επενδυτές να αγοράσουν περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερες αποδόσεις στο εξωτερικό.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 116,21 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στις 10:20 π.μ. στο Λονδίνο, από 116,65 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του ευρώ το ιαπωνικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στα 148,59 από 149,39.

Το γιέν έχει υποχωρήσει 6% από τις 17 Μαΐου, που άγγιξε τα 109 έναντι του δολαρίου και τα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2005. Σε επίπεδα ρεκόρ έναντι του ευρώ υποχώρησε στις 31 Αυγούστου, φθάνοντας τα 150,73.

Ο Μίροου είπε στους δημοσιογράφους στο Βερολίνο, ότι οι αξιωματούχοι θα συζητήσουν επίσης την συναλλαγματική ισοτιμία με το νόμισμα της Κίνας, γιουάν, όπως και αυτήν του δολαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα