Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου η Energean

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 10:24
UPD:10:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Το ποσό των 500 εκατ. δολαρίων σχεδιάζει να αντλήσει η Energean με αρχική δημόσια εγγραφή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, σε μία προσπάθεια να αξιοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση για ενέργεια στην ανατολική Μεσόγειο. 

Η εταιρεία, σύμφωνα με το Reuters, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα 395 εκατ. δολάρια εξ αυτών για την ανάπτυξη των κοιτασμάτων Karish & Tanin στο Ισραήλ. Πρόκειται για ένα project συνολικού προϋπολογισμού 1,6 δισ. δολαρίων. Για το υπόλοιπο κομμάτι της επένδυσης έχει ήδη υπογραφεί συμφωνία με τράπεζες για project financing ύψους 1,25 δισ. δολαρίων.

Επίσης 10 εκατ. δολάρια θα διατεθούν για την αποπληρωμή επένδυσης- γέφυρας από τους ιδρυτές της εταιρείας, ενώ τα υπόλιοπα 95 εκατ. δολάρια θα δοθούν σε προμήθειες, κεφαλαιουχικές δαπάνες και άλλα κόστη. 

«Η δημόσια εγγραφή θα βοηθήσει την εταιρεία να διευρύνει τα ελκυστικά έργα εξερεύνησης κοιτασμάτων» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος, Μαθιός Ρήγας. 

Tην εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου έχουν αναλάβει οι επενδυτικές τράπεζες Citigroup και Morgan Stanley, ενώ οικονομικός σύμβουλος η Rothschild.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα