Τι ζήτησαν οι παραγωγικοί φορείς της Θεσσαλονίκης από τον ΥΠΑΝ

Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2006 18:43

Υπόμνημα με τα κυριότερα προβλήματα που μπλοκάρουν τις επενδύσεις στην περιοχή, επέδωσε στον υπουργό Ανάπτυξης Δ. Σιούφα, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, ενόψει ΔΕΘ, ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), Δημήτρης Μπακατσέλος. Τα ζητήματα που έθιξε, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση αφορούν την αποβιομηχάνιση-ανεργία, την πάταξη της γραφειοκρατίας, την αναβάθμιση του Εκθεσιακού Κέντρου της πόλης.

Την αναβάθμιση των Βιομηχανικών και Βιοτεχνικών Περιοχών της Θεσσαλονίκης και τον άμεσο εξοπλισμό των βιοτεχνών με φυσικό αέριο, ζητά με υπόμνημά του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

Την εισαγωγή κινήτρων απαλλαγής για μια τριετία από τη φορολογία των επιχειρήσεων των ειδικών ομάδων πληθυσμού, αλλά και τη θέσπιση νομοθετικών ρυθμίσεων για ενιαίο τέλος πνευματικών δικαιωμάτων ζητούν οι Επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης ζήτησε από τον κ. Σιούφα να ενταχθεί ο Νομός Θεσσαλονίκης στη Γ' Ζώνη Κινήτρων του αναπτυξιακού νόμου, να βελτιωθούν οι όροι χρηματοδότησης από τα κοινοτικά προγράμματα και να διεκδικηθεί από το Δ' ΚΠΣ όσο το δυνατό μεγαλύτερο μερίδιο για τη βελτίωση των υποδομών της περιοχής και την ενίσχυση και υποστήριξη των επαγγελματιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα