Σάρωμα σε δύο φάσεις όλων των αναπηρικών συντάξεων του ΙΚΑ

Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2006 19:07

Ο επανέλεγχος 132.000 αναπηρικών συντάξεων, δηλαδή, όλων των αναπηρικών συντάξεων του ΙΚΑ, αποφασίστηκε σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο ΙΚΑ ο Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης. Σε μια πρώτη φάση τον Οκτώβριο θα επιλεχθούν σε ανοιχτή δημόσια κλήρωση πέντε νομοί της χώρας στους οποίους από την 1η Νοεμβρίου έως 31 Ιανουαρίου 2007 θα εξεταστεί το συνόλου των αναπηρικών συντάξεων. Σε δεύτερη φάση θα προχωρήσει ο επανέλεγχος και στους υπόλοιπους νομούς της χώρας.

Ο κ. Τσιτουρίδης ανακοίνωσε και τη συνέχιση της προσπάθειας για την μείωση του χρόνου αναμονής το ραντεβού των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ, την ίδρυση Κέντρων Πρόληψης στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, την ίδρυση Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής Εφήβων στην Αθήνα, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής που υπάρχει για τα παιδιά. την δημιουργία Πρωτότυπου Οφθαλμολογικού Κέντρου που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά γενικότερα της Κεντρικής Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας.

«Σε ό,τι αφορά την έκδοση των συντάξεων προχωρούμε σε τρεις κύριες δράσεις για να πετύχουμε περαιτέρω μείωση του χρόνου έκδοσης των συντάξεων. Αυτές οι δράσεις έχουν να κάνουν με την ίδρυση Κέντρου Ανακεφαλαίωσης, νέου λογισμικού για την απόδοση των συντάξεων και την δημιουργία ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου.

Σε δύο εβδομάδες θα είμαστε πάλι εδώ για να διαπιστώσουμε την πρόοδο στην υλοποίηση αυτών των αποφάσεων, αλλά και των αποφάσεων σε μια σειρά άλλων ζητημάτων», πρόσθεσε ο υπουργός, ενώ ερωτηθείς για τις προσλήψεις γιατρών δήλωσε ότι ξεκίνησε η διαδικασία. «Εχουμε ολοκληρώσει μια φάση. Εντείνουμε την προσπάθεια μας και θα υπάρξουν και νέες προσλήψεις».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα