Προς οριστικό ναυάγιο το μέγα-deal Broadcom-Qualcomm

Νέο όχι από την Qualcomm
Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 15:26
UPD:15:31
REUTERS/Mike Blake

Η Qualcomm δηλώνει ανοιχτή σε περαιτέρω συζητήσεις για να βρεθεί μία λύση, που θα μεγιστοποιεί  την αξία για τους μετόχους.  

Επιμένει στην απόρριψη της προσφοράς της Broadcom η Qualcomm. Όπως ανακοινώθηκε τo διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης με στελέχη της Broadcom ότι θεωρεί ανεπαρκή και τη νέα βελτιωμένη προσφορά ύψους 82 δολαρίων ανά μετοχή, καθώς όπως ανέφερε υποτιμά την αξία της εταιρείας». 

Η Qualcomm δηλώνει ανοιχτή σε περαιτέρω συζητήσεις για να βρεθεί μία λύση, που θα μεγιστοποιεί  την αξία για τους μετόχους. Είναι ωστόσο αμφίβολο εάν θα υπάρξουν νέες διαπραγαμτεύσεις από τη στιγμή, που η Broadcom ξεκαθαρίζει ότι αυτή ήταν η οριστική της προσφορά και δεν πρόκειται να επανέλθει με νέα. 

Η Broadcom ευελπιστούσε ότι η εξαγορά θα την αναδείξει σε τρίτο κορυφαίο κατασκευαστή μικροεπεξεργαστών στον πλανήτη, μετά τις Intel και Samsung Electronics. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους οι δύο εταιρείες θα δημιουργούσαν έναν κολοσσό, ο οποίος θα ήταν ο «προεπιλεγμένος πάροχος» (default provider) μίας σειράς εξαρτημάτων, αναγκαίας για την κατασκευή των περισσότερων από 1 δισεκατομμύριο έξυπνων κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως.

Το deal θα υποσκέλιζε  την απόκτηση της EMC από την Dell έναντι 67 δισ. δολαρίων το 2015. Οι δύο άλλες μεγάλες συμφωνίες του κλάδου είναι η απόσχιση (spin off) της Nortel από την BCE και του PayPal από το Ebay. Όσον αφορά εξαγορές ειδικότερα, ξεχωρίζουν εκείνη της Compaq από την HP έναντι 33,6 δισ. δολαρίων το 2001 και δύο περσινές: της ARM από τη Softbank (32,3 δισ. δολ.) και του Linked In από τη Microsoft (26 δισ. δολ).

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα