Κερέ: Καμία ανησυχία για τις εξελίξεις στις αγορές

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 13:31
UPD:13:31
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Η Ευρωπαϊκή  Κεντρική Τράπεζα δεν ανησυχεί για τις εξελίξεις στις αγορές, επισημαίνει ο Μπενουά Κερέ, σχολιάζοντας πως η αστάθεια έχει ήδη περιοριστεί και επηρέασε κατά κύριο λόγο τις μετοχές. Απέφυγε, ωστόσο, να σχολιάσει την ανατίμηση του ευρώ σε υψηλά τριών ετών, η οποία θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις στις ευρωπαϊκές εξαγωγές και το εάν αυτή μπορεί να ανατρέψει ή να καθυστερήσει τα σχέδια της κεντρικής τράπεζας για επιστροφή σε πιο περιοριστική πολιτική. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στα Σκόπια, ο κ. Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, σημείωσε πως η μεταβλητότητα είναι μία πραγματικότητα της ζωής και η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να τη συνηθίσει, παρακολουθώντας στενά τις εξελείξεις στις χρηματοικονομικές αγορές για πιθανές επιπώσεις στην πραγματική οικονομία. 

«Αυτό που βλέπουμε προς το παρόν είναι μία ομαλή προσαρμογή στις αγορές και στην Ευρωζώνη ο αντίκτυπος έχει περιοριστεί εν πολλοίς στην αγορά μετοχών» είπε χαρακτηριστικά. Επανέλαβε δε ότι τα επιτόκια δεν θα αυξηθούν πριν λήξει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, καθώς όπως είπε συμφωνούν όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου στο θέμα αυτό. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα