Προς εβδομαδιαία κέρδη 3% οι ευρωπαϊκές μετοχές

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 13:13
UPD:13:14
EPA/ZIPI

Στην καλύτερη εβδομάδα εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο εξελίσσεται η τρέχουσα για τις ευρωπαϊκές μετοχές, με την αναταραχή και τις ανησυχίες για τον υψηλό πληθωρισμό να έχουν και πάλι δώσει τη θέση της στην ηρεμία. Η προσοχή στρέφεται στα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα μεγάλων επιχειρήσεων και τις θετικές προοπτικές των μεγάλων οικονομιών. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρουσιάζει αυτή την ώρα άνοδο της τάξης του 1% και σε εβδομαδιαία βάση ενισχύεται 3,1%. Εξακολουθεί, ωστόσο, να απέχει περίπου 6% από τα υψηλά 2,5 ετών στα οποία είχε σκαρφαλώσει στις 26 Ιανουαρίου. Ο δείκτης μεταβλητότητας VIΧ, από την άλλη, που μετράει τους φόβους των αγορών έχει απομακρυνθεί αισθητά από τα υψηλά 19 μηνών στα οποία εκτινάχθηκε στις αρχές του μήνα. 

Μεταξύ των πρωταγωνιστών της σημερινής συνεδρίασης είναι η ολλανδική πετρελαιοβιομηχανία Vopak, με τη μετοχή της να κάνει άλμα 14,9%, χάρη σε καλύτερα των προσδοκιών αποτελέσματα τριμήνου. Άνοδο 5,8% παρουσιάζει η γαλλική εταιρεία δορυφορικής τηλεόρασης Eutelsat, καθώς οι πιέσεις στην κερδοφορία της ήταν μικρότερες των εκτιμήσεων. Κέρδη 1,2% και για την βιομηχανία τροφίμων Danone, της οποίας τα ετήσια αποτελέσματα ικανοποίησαν την αγορά. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα