Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2006 10:24
UPD:10:27

Emporiki Investment Bank: «Εκτιμούμε ότι μετά τις απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων θα σημειωθεί προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης, η επιτυχία της οποίας θα εξαρτηθεί από την πορεία των ξένων αγορών».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά μέσα στο γενικότερο αρνητικό διεθνές κλίμα κινήθηκε πτωτικά. Η πλειοψηφία των μετοχών ακολούθησε πτωτική πορεία, με τις ΕΤΕ, ΑΛΦΑ και ΟΤΕ να πραγματοποιούν άνω του 30% του συνολικού όγκου συναλλαγών. Η σημερινή ημέρα αναμένεται καθοριστική για τη μεσοπρόθεσμη συνέχεια της αγοράς. Λόγω της νευρικότητας και του ευμετάβλητου των αγορών συστήνουμε αύξηση ρευστότητας για αξιοποίηση τυχόν ευκαιριών και για ασφάλεια».

Aspis Securities: «Οι ανησυχίες για αυξήσεις επιτοκίων επηρέασαν χθες αρνητικά τις διεθνείς αγορές και ιδιαίτερα κλάδους όπως τράπεζες, οικοδοµικές εταιρίες, βιοµηχανίες αυτοκινήτων και ορυχεία. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στην εγχώρια αγορά. Σήµερα θεωρούµε πιθανή τη συνέχιση των πτωτικών τάσεων τόσο στην εγχώρια όσο και στις διεθνείς αγορές».

Euroxx: «Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης Τιμών της Σοφοκλέους διαμορφώθηκε χαμηλότερα καταγράφοντας απώλειες της τάξεως του 0,86%... Στις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές αγορές ασκήθηκαν σημαντικές πιέσεις εξαιτίας του φόβου για συνέχεια στις αυξήσεις των επιτοκίων όπως επίσης και η αποκόμιση κερδών από την πρόσφατη άνοδο, οδηγώντας τις αγορές σε χαμηλότερα επίπεδα Για σήμερα η χρονοσειρά του ΧΑ εκτιμούμε ότι θα κινηθεί σταθεροποιητικά με αυξημένες πιθανότητες για περαιτέρω διόρθωση».

Praxis Securities: «Συνέχιση των πιέσεων αναμένονται και κατά τη σημερινή συνεδρίαση, αφενός λόγω της ανησυχίας για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, και αφετέρου λόγω καταχώρησης κερδών από την τελευταία ανοδική κίνηση της αγοράς».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα