Την 71η ΔΕΘ εγκαινιάζει απόψε ο πρωθυπουργός

Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2006 10:51

ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ στη Θεσσαλονίκη, όπου θα εγκαινιάσει απόψε την 71η ΔΕΘ πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη από χθες.

Ο πρωθυπουργός στις 10 το πρωί επισκέφθηκε τα εργοτάξια του Μετρό στη Θεσσαλονίκη (νέος σιδηροδρομικός σταθμός - σταθμός Βενιζέλου) και αμέσως μετά θα επισκεφθεί το αεροδρόμιο «Μακεδονία» όπου εκτελούνται τα έργα επέκτασης.

Στη 1 το μεσημέρι ο κ. Καραμανλής θα εγκαινιάσει το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, και στις 8 το βράδυ, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», θα εγκαινιάσει την 71η ΔΕΘ. Το πρωί του Σαββάτου, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Κτήριο Διοίκησης της ΔΕΘ όπου θα έχει συνάντηση με τα προεδρεία της Helexpo και της ΔΕΘ και στη συνέχεια θα περιηγηθεί στα περίπτερα της έκθεσης. Στις 12.30 το μεσημέρι, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης θα έχει την καθιερωμένη συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του πρωθυπουργού στις 8 το βράδυ στο επίσημο δείπνο που παρατίθεται προς τιμήν του, όπου ως είθισται μέσω αυτής θα ανακοινώσει τους άξονες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησής του. Η επίσκεψη του κ. Καραμανλή θα κλείσει την Κυριακή στη 1 το μεσημέρι με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Επί ποδός βρίσκονται συνδικαλιστικές παρατάξεις εργαζομένων αλλά και οπαδοί καθώς προετοιμάζονται να υποδεχθούν, με το δικό τους τρόπο, τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, για τα εγκαίνια της 71ης ΔΕΘ. Ομως, σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται και οι αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια κατά τη διάρκεια των εγκαινίων και του επίσημου δείπνου που παρατίθεται το Σάββατο.

Στις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία ΧΑΝΘ, λίγα μέτρα μακριά από το «Ι. Βελλίδης» όπου ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει την 71η ΔΕΘ, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, οι οποίοι ζητούν να χαρακτηριστεί επικίνδυνο το επάγγελμά τους και αύξηση 140 ευρώ στο βασικό μισθό. Την ίδια ώρα, στην Καμάρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση φίλαθλοι του ΠΑΟΚ.

Το Σάββατο το απόγευμα, είναι οι δύο μεγάλες συγκεντρώσεις των εργαζομένων. Συγκεκριμένα στις 6 στο άγαλμα του Βενιζέλου στην Αριστοτέλους, έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΘ, οι οποίοι θα κατευθυνθούν στη συνέχεια στην πλατεία ΧΑΝΘ. Στις 6.30 το απόγευμα συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το χώρο «Ι. ΒΕλλίδης» όπου παρατίθεται το επίσημο δείπνο προς τιμήν του πρωθυπουργού.

Δημοσιονομική πειθαρχία

Aναφορά στην ομιλία του πρωθυπουργού-στο πλαίσιο των σημερινών εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης- έκανε χθες το πρακτορείο Reuters, εστιάζοντας στις προσπάθειες του Έλληνα πρωθυπουργού να παραμείνει στο δρόμο της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

«Ο κ. Καραμανλής θα χρειασθεί να κρατήσει λεπτή ισορροπία μεταξύ της διατήρησης αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής και της ανακοίνωσης φιλολαϊκών μέτρων κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ», επισημαίνεται στο σχετικό κείμενο του Reuters.

Οι οικονομολόγοι εκφράζουν ανησυχίες μήπως οι δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου αναγκάσουν τον κ. Καραμανλή να υιοθετήσει μια πιο χαλαρή δημοσιονομική πολιτική, θέτοντας σε κίνδυνο τις προσπάθειες για τη μείωση του ελληνικού δημοσιονομικού ελλείμματος.

Οικονομικοί αναλυτές όμως θεωρούν ότι η κυβέρνηση της χώρας δεν έχει άλλη επιλογή από το να παραμείνει στο «μονοπάτι» δημοσιονομικής πειθαρχίας, εάν επιθυμεί να συρρικνώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το όριο 3% της Ε.Ε. για φέτος.


Κλειστοί δρόμοι

Κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα και αύριο πολλοί κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης, ενώ η τροχαία θα προβεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εν όψει των εγκαινίων και των εκδηλώσεων της 71ης ΔΕΘ, αλλά και των συλλαλητηρίων που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του διημέρου.

Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης την Παρασκευή και το Σάββατο από τις 4 το απόγευμα και μέχρι να ολοκληρωθούν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και οι πορείες δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στις οδούς Λ. Στρατού (από Καυτανζόγλου μέχρι πλατεία ΧΑΝΘ) και Γ' Σεπτεμβρίου (από Μ. Ανδρόνικου μέχρι Εγνατία), καθώς επίσης και η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις οδούς Λ. Στρατού (από Καυτανζόγλου μέχρι πλατεία ΧΑΝΘ), Γ' Σεπτεμβρίου (από Μ. Ανδρόνικου μέχρι Αγ. Δημητρίου), Αγ. Δημητρίου (Από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ' Σεπτεμβρίου), Εθν. Αμύνης (από Πλατεία Σιντριβανίου μέχρι Πλ. Ευαγγελίστριας), Εγνατία (από Πλατεία Σιντριβανίου μέχρι Γ' Σεπτεμβρίου), Γ. Λαμπράκη (από Εγνατία μέχρι Γ' Σεπτεμβρίου) και Αρμενοπούλου (από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα