Σε υψηλά 3ετίας πετάει το ευρώ

Οι μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων δύο ετών για το δολάριο
Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 11:32
UPD:11:33
REUTERS/DADO RUVIC

Σε υψηλά τριών ετών κινείται το ευρώ, την ώρα που το δολάριο οδεύεει προς τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες εδώ και δύο χρόνια. 

Η ισοτιμία των δύο νομισμάτων διαμορφώνεται αυτή την ώρα στο 1,2556 δολάρια ανά ευρώ, με το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα να καταγράφει κέρδη 2,5% την τελευταία εβδομάδα. Η ανατίμηση προκαλεί ανησυχία για πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα των εξαγωγών, αν και προς το παρόν δεν φαίνεται να αλλάζει τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

Το Δολάριο ολισθαίνει στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και περισσότερο από τρία χρόνια έναντι συνολικά των μεγάλων ανταγωνιστών του στην αγορά συναλλάγματος. 

Την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο αμερικανικό νόμισμα κάμπτουν, μεταξύ άλλων, οι εντεινόμενες ανησυχίες για τα λεγόμα "δίδυμα ελλείμματα" των ΗΠΑ, δηλαδή το δημοσιονομικό και το τρεχουσών συναλλαγών, με το πρώτο να προβλέπεται ότι θα εκτιναχθεί στο 1 τρισ. δολάρια το 2019, εν μέσω υψηλών δημοσίων δαπανών και φοροελαφρύνσεων. 

Ο Δείκτης Δολαρίου, που παρακολουθεί την πορεία του νομίσματος έναντι των έξι κορυφαίων νομισμάτων της αγοράς, υποχωρεί σήμερα στις 88,253 μονάδες, τα χαμηλότερα επίπεδα από το Δεκέμβριο του 2014. Σε εβδομαδιαία βάση εμφανίζει απώλεεις 2%, στην πιο απότομη πτώση του από το Φεβρουάριο του 2016. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα