Μεξικό: Στα υψηλότερα επτά μηνών ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2006 12:32

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα επτά μηνών, αναρριχήθηκε τον Αύγουστο ο πληθωρισμός στο Μεξικό, αποτέλεσμα του υψηλότερου κόστους για ντομάτες, αυγά και αβοκάντο.

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 0,51%, τον περασμένο μήνα, μετά την άνοδό τους κατά 0,27% τον Ιούλιο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο Web site της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας. Ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε στο 3,5% από 3,1% που ήταν τον Ιούλιο.

Ο δομικός πληθωρισμός που δεν περιλαμβάνει τις τιμές των νωπών τροφίμων και τις τιμές της ενεργείας, υποχώρησε στο 0,12% τον Αύγουστο από 0,28% τον Ιούλιο, σημάδι ότι οι τιμές βρίσκονται υπό έλεγχο.

Η Banco de Mexico διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού στα χαμηλότερα επίπεδα δύο ετών του 7% τους τέσσερις τελευταίους μήνες.

Το νόμισμα της χώρας, πέσο, σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση, στα 10,9991 πέσος έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, στις 3:49 μ.μ., ώρα Ν. Υόρκης. Μέσα στο έτος το πέσο έχει υποχωρήσει 3,4%.

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 3,3% τον 2005, τα χαμηλότερα επίπεδα σε ημερολογιακό έτος, από το 1969 που η Κεντρική Τράπεζα της χώρας άρχισε να κρατάει στοιχεία για τον πληθωρισμό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα