Οι τεχνολογικές δίνουν ώθηση στη Wall Street

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 17:32
UPD:17:36
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί οδηγούν σε άνοδο τη Wall Street για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, με τους επενδυτές να αφήνουν για λίγο κατά μέρος τους φόβους για υψηλό πληθωρισμό και να επιδίδονται σε κυνήγι αγοραστικών ευκαιριών μετά το ξεπούλημα της περασμένης εβδομάδας. 

Η Cisco είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της συενδρίασης, με τη μετοχή της να κάνει "άλμα" 5%, καθώς τα κέρδη τριμήνου της εταιρείας εξοπλισμού δικτύων ξεπέρασαν με άνεση τον πήχη των προσδοκιών. Άνοδο της τάξης του 1,5% παρουσιάζει και η Apple, καθώς έγινε γνωστό ότι η μεγαλύτερη τεχολογική εταιρεία του πλανήτη έχει αναδειχθεί σε κορυφαία επένδυση της Berskhire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ. 

Το τεχνολογικό ντουέτο οδηγεί τον Dow Jones σε άνοδο 0,7% στις 25.000 μονάδες, ενώ δίνει ώθηση και στον Nasdaq, που ενισχύεται 0,8%. Κέρδη της τάξης του 0,5% παρουσιάζει ο S&P 500, ο πλέον αντιπροσωπευτικός δείκτης της αμερικανικής αγοράς, με εννέα από τους έντεκα βασικούς κλάδους του σε τροχιά ανόδου. Στο κόκκινο βρίσκονται μόνο οι κλάδοι τηλεπικοινωνιακών και ενέργειας.   

Ο S&P 500 έχει πλέον ανακάμψει περίπου 5% από την περασμένη Πέμπτη, αλλά εξακολουθεί να κινείται 5,5% χαμηλότερα σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά επίπεδα, στα οποία είχε σκαρφαλώσει στις 26 Ιανουαρίου. 

Νέα υψηλά τεσσάρων ετών για την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου  

Η αναταραχή συνεχίζεται εν τω μεταξύ στις αγορές κρατικού χρέους, οδηγώντας σε ολόενα και υψηλότερα επίπεδα τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Σήμερα η απόδοση του 10ετούς ανήλθε έως και το 2,9040%, εν μέσω προσδοκιών για αύξηση του βασικού επιτοκίου της Fed στη συνεδρίαση του Μαρτίου. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα