Metro: Σημαντική η πτώση των μετοχών

Μετά την πώληση μεριδίου της εταιρείας
Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2006 13:53

ΤΙΣ μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα περίπου 20 μηνών, σημείωσαν οι μετοχές της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης της Ευρώπης, Metro AG, μετά την ανακοίνωση για την πώληση μεριδίου 5,39% μιας από τις ιδρυτικές οικογένειας της εταιρείας.

Οι μετοχές της υποχώρησαν έως 2,05 ευρώ, ποσοστό 4,6%, φθάνοντας στα 42,98 ευρώ η μία στη Φραγκφούρτη και διαπραγματεύθηκαν στα 43,17 ευρώ στις 11:34 π.μ., τοπική ώρα. Η πτώση των μετοχών ήταν η μεγαλύτερη από τις 12 Ιανουαρίου του 2005.

Η οικογένεια Schmidt-Ruthenbeck, μέσω της επενδυτικής της τράπεζας, Suprapart AG, έδωσε εντολή στην JPMorgan Chase & Co. να θέσει προς πώληση 17,5 εκατ. μετοχές της Metro, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της JPMorgan. Με βάση την τιμή πώλησης εκείνη την ώρα, υπολογίζεται ότι η συνολική αξία του εν λόγω μεριδίου είναι περίπου 787 εκατ. ευρώ (1 δισ. δολ.).

Μετά την πώληση το μερίδιο των τριών ιδρυτών της Metro και των μεγαλύτερων μετόχων της, των οικογενειών Otto Beisheim, Haniel και Schmidt-Ruthenbeck, θα διατηρηθεί μόλις πάνω από το 50%. Το μερίδιο της οικογένειας Schmidt-Ruthenbeck θα είναι περίπου 13%, ενώ των δύο άλλων οικογενειών θα διατηρηθεί σε περίπου 18,5% για την κάθε μία.

Οι μετοχές της Metro σημείωσαν σχεδόν τριπλάσια άνοδο από τα χαμηλότερα επίπεδα ρεκόρ στα οποία υποχώρησαν τον Οκτώβριο του 2002, όταν οι λιανικές πωλήσεις της γερμανικής εταιρείας μειώθηκαν περισσότερο από τις προβλέψεις, αποτέλεσμα της ανόδου της ανεργίας και των σχεδίων για αύξηση της φορολογίας. Τότε, η καθαρή περιουσία των αδελφών Michael και Rainer Schmidt- Ruthenbeck είχε αυξηθεί 65%, στα 3,3 δισ. δολ., κατατάσσοντάς τους στη λίστα των πιο πλουσίων ανθρώπων στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes και στην 207η θέση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα