Χαμόγελα στο Χ.Α. και στις ευρωπαϊκές αγορές

Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 10:58
UPD:11:05
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Τα χαμόγελα επιστρέφουν, έστω και διστακτικά στις διεθνείς αγορές μετοχών, με τους επενδυτές να αρχίζουν να συνηθίζουν στην ιδέα του υψηλού πληθωρισμού. Aναλυτές προειδοποιούσαν πάντως ότι μάλλον δεν έχουμε δει το τέλος της νευρικότητας. 

Το άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων βρήκε το σύνολο σχεδόν των δεικτών σε τροχιά ανόδου. Ιδιαίτερα θετικό είναι το κλίμα αυτή την ώρα και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το Γενικό Δείκτη να ενισχύεται 1,4% στις 837,42 μονάδες. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κατά 0,7%. Πρωταγωνιστές αυτή την ώρα είναι οι γαλλικές μετοχές, με τον CAC 40 στο Παρίσι να καταγράφει άνοδο έως και 1,5%. Ακολουθεί ο FTSE MIB στο Μιλάνο, στο +0,9%. Κέρδη 0,6% - 0,7% παρουσιάζουν DAX στη Φραγκφούρτη και FTSE 100 στο Λονδίνο. 

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έλαβαν τη σκυτάλη της ανάκαμψης από τις ασιατικές αγορές. Παρά τη νέα δυναμική ανατίμηση του γιεν έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 τερμάτισε με άνοδο 1,47%. Οι ταύροι κυριάρχησαν και στο Χονγκ Κονγκ με τον Hang Seng να ενισχύεται σχεδόν 2%. Πιο συγκρατημένα τα κέρδη (0,5%) για το Σύνθετο Δείκτη στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης. 

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI All Country με άνοδο 0,6%, κινείται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων. Πρόκειται για την πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου του δείκτη. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα