Αλαβάνος: Ντροπή το 60% να παίρνει σύνταξη κάτω από 500 ευρώ

Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2006 17:26

Οι συντάξεις σταδιακά απαξιώνονται, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με το προεδρείο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας, και χαρακτήρισε ντροπή το γεγονός ότι 6 στους 10 Ελληνες παίρνουν σύνταξη κάτω από 500 ευρώ το μήνα.

Ο εναρμονισμός των συντάξεων με τις αυξήσεις των μισθών των εν ενεργεία εργαζομένων και η ενσωμάτωση της ΑΤΑ στις βασικές συντάξεις, είναι βασικά μέτρα, τα οποία πρέπει να ικανοποιηθούν, μαζί με ουσιαστική ενίσχυση των παροχών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, τόνισε ο κ. Αλαβάνος.

Εν τω μεταξύ, κριτική στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα για την εικόνα που παρουσιάζουν, προετοιμαζόμενοι για την ΔΕΘ, άσκησε ο κ. Αλαβάνος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Υπογράμμισε ότι η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης είναι μια τελετουργία και χορογραφία υποσχέσεων από τα δύο μεγάλα κόμματα και υποστήριξε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συγκλίνουν σε πολλά θέματα, όπως στον ΟΤΕ και στο θέμα των διαδηλώσεων, αναφερόμενος στην σχετική πρωτοβουλία του υπουργού Δημοσίας Τάξεως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα