Από σήμερα οι αιτήσεις αγροτών για Η/Υ - Το ΠΑΣΟΚ ζητά επέκταση του μέτρου

Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2006 17:40

«Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να εξαιρεθούν οι κατά αποκλειστικό επάγγελμα αγρότες από το πρόγραμμα επιδότησης για την προμήθεια υπολογιστών προκαλεί κατάπληξη και ειλικρινή απορία.

Με ποια λογική η κυβέρνηση περιορίζει τους 11.000 δικαιούχους του προγράμματος μόνο μεταξύ εκείνων οι οποίοι διαθέτουν τουλάχιστον κατά 25% εισόδημα από μη γεωργικές δραστηριότητες; Για ποιο λόγο οι επαγγελματίες αγρότες δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς που ενθαρρύνονται να εκσυγχρονίσουν την επιχείρησή τους;

Καλούμε συνεπώς την ηγεσία του Υπουργείου να επανεξετάσει τη συγκεκριμένη απόφαση και να άρει την παράλογη αυτή διάκριση εναντίον των αγροτών αποκλειστικής απασχόλησης», δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Υπενθυ΄μίζεται ότι 11.000 υπολογιστές, σε ισάρριθμους πολυδραστήριους αγρότες και αλιείς θα διαθέσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του κοινοτικού προγράμματος «κοινωνία της πληροφορίας».

Οι αγρότες και αλιείς, μπορούν να προμηθευθούν ηλεκτρονικό υπολογιστή, λογισμικό και διετή σύνδεση με το Internet υποβάλλοντας αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, από τις 8 Σεπτεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα