Σε ναδίρ 15 μηνών το δολάριο

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 06:07
UPD:06:57
© Dado Ruvic / Reuters

U.S. dollar notes are seen in this November 7, 2016 picture illustration. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

 

Σε χαμηλά 15 μηνών κινείται σήμερα το δολάριο έναντι του ιαπωνικού γιεν, καθώς η αγορά βρίσκεται εν αναμονή των κρίσιμων στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 0,7% στα 107,05 γιεν, στα χαμηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο του 2016.  Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές το δολάριο παρουσιάζει επίσης απώλειες 0,3% έναντι του ευρώ, στο 1,2384.  

Το γιεν θεωρείται παραδοσιακό καταφύγιο για τους επενδυτές σε περιόδους αναταραχής στις αγορές, με αποτέλεσμα η ελκυστικότητά του να έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.

Στην κατεύθυνση αυτή συμβάλλουν και οι προσδοκίες ότι η Τράπεζα της Ιαπωνία θα ακολουθήσει τελικά το δρόμο προς την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής ύστερα από πολυετή χαλάρωση.

Τι θα δείξει ο πληθωρισμός

Οι επενδυτές, ωστόσο, δεν έχουν στραμμένη την προσοχή τους τόσο στις κεντρικές τράπεζες της Ασίας όσο στις ΗΠΑ, όπου η κυβέρνηση θα δώσει στη δημοσιότητα, αργότερα σήμερα, τα πρώτα επίσημα στοιχεία για την πορεία του δείκτη τιμών καταναλωτή από τότε, που άρχισε η αναστάτωση στις αγορές.

Οικονομολόγοι, που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters, υπολογίζουν ότι τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ ήταν 1,9%, έχοντας ελαφρώς επιβραδυνθεί σε σχέση με το Δεκέμβριο (2,1%). Παρόλα αυτά η αγορά δεν αποκλείει εκπλήξεις, μετά την πρόσφατη έκθεση του υπουργείου Εργασίας, που έδειξε απροσδόκητα μεγάλη αύξηση των μισθών, ύστερα από μεγάλη περίοδο στασιμότητας.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα