Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2006 10:30

Fortius Finance: «Το κλείσιμο του ΓΔ πάνω από την αντίσταση των 3.900 μονάδων στη συνεδρίαση της Παρασκευής μπορεί να αποτέλεσε θετικό στοιχείο, η χαμηλή καθαρή αξία συναλλαγών όμως προβλημάτισε, λόγω της επιφυλακτικότητας που επικρατεί στις τάξεις των εμπλεκόμενων στα χρηματιστηριακά δρώμενα.

Αυτή η επιφυλακτικότητα άλλωστε μπορεί να δικαιολογηθεί αφενός από την απουσία ουσιαστικής διόρθωσης μετά την άνοδο 468.39 μονάδων ή +13.38% το διάστημα 17/07-06/09/06 και αφετέρου από την απουσία κάποιου καταλυτικού νέου που μπορεί να φέρει το ΓΔ πάνω από το ψυχολογικό όριο των 4,000 μονάδων.

Για τη σημερινή συνεδρίαση, ως πιθανότερο σενάριο προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ σε χαμηλότερα επίπεδα αρχικά, λόγω της απουσίας θετικών εκπλήξεων στην ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και της υποχώρησης των ξένων δεικτών, με το τελικό πρόσημο του να εξαρτάται από τη δυνατότητα απορρόφηση της προσφοράς ή μη στις δεικτοβαρείς μετοχές.

Από τεχνικής απόψεως ζητούμενο είναι η παραμονή του FTSE/ASE-20 πάνω

από τον απλό ΚΜΟ 200 ημερών στις 2.108 μονάδες. Στο εξωτερικό, το ενδιαφέρον αναμένεται να εστιασθεί στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στη Βιέννη, όπου δεν αναμένεται να μεταβληθεί η ημερήσια παραγωγή, αν και οι χώρες-μέλη που ζητούν τη μείωσή της πληθαίνουν».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά πραγματοποίησε άνοδο την Παρασκευή με την πλειοψηφία των δεικτών να κινείται με θετικό πρόσημο. Μοναδικό αρνητικό σημείο ο χαμηλός όγκος συναλλαγών. Πρωταγωνιστές της συναλλακτικής δραστηριότητας η ΕΤΕ, ΑΛΦΑ, ο ΟΠΑΠ και η ευχάριστη έκπληξη ΑΛΤΕΚ μετά τη δημοσιοποίηση συμφωνίας με την ΤΙΜ για την διακίνηση των προϊόντων της 2ης μέσω του δικτύου της 1ης. Για σήμερα περιμένουμε ανάλογη πορεία με τις υπόλοιπες διεθνείς. Τέλος της εβδομάδας λήγει και η σειρά παραγώγων Σεπτεμβρίου».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα