Freescale: Σημαντική άνοδος των μετοχών

Μετά από δημοσίευμα στους New York Times για εξαγορά της
Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2006 11:33

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Freescale Semiconductor Inc. μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα New York Times, ότι η τρίτη σε μέγεθος εταιρεία παραγωγής κομπιούτερ των ΗΠΑ, ενδέχεται να πουληθεί για περισσότερο από 16 δισ. δολ., κατά τη μεγαλύτερη εξαγορά στον κλάδο της τεχνολογίας.

Οι μετοχές της Freescale, η οποία διαχωρίστηκε από την Motorola τον Ιούλιο του 2004, διαπραγματεύθηκαν στα 32,99 δολ. η μία στις 9:49 π.μ. στη Φραγκφούρτη, 6,6% υψηλότερα από το κλείσιμο στις 8 Σεπτεμβρίου στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης. Πριν από σήμερα οι μετοχές «Class B» της εταιρείας, σημείωσαν άνοδο 23%, φέτος, ανεβάζοντας τη χρηματιστηριακή της αξία στα 12,5 δισ. δολάρια.

Ομιλος επενδυτικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Texas Pacific Group, της Blackstone Group LP και της Permira Advisers LLP είναι κοντά σε μία συμφωνία για την εξαγορά της Freescale, σύμφωνα με το δημοσίευμα στη New York Times, επικαλούμενο ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα της συμφωνίας. Η Carlyle Group και η Bain Capital LLC, ενδέχεται να συμμετάσχουν στον όμιλο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Τα κέρδη της Freescale το δεύτερο τρίμηνο υπερδιπλασιάστηκαν μετά την αύξηση των πωλήσεων και την αύξηση από τους φόρους, σύμφωνα με την διοίκησή της τον Ιούλιο. Οι πωλήσεις ασύρματων και προϊόντων κινητών άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδα έξι ετών των 514 εκατ. δολ. ή περίπου 100 εκατ. δολ. περισσότερα από το προηγούμενο έτος, τη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των λοιπών τμημάτων της εταιρείας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Glaston Ford, τότε.

Ο όμιλος των εταιρειών που ενδιαφέρεται να εξαγοράσει την Freescale είναι αντιμέτωπος με τον ανταγωνισμό από την Kohlberg Kravis Roberts & Co. και την Silver Lake Partners, που υπέβαλαν επίσης προσφορά, σύμφωνα με τους News York Times.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα