Νέο ρεκόρ συμμετοχών για τα Ποσειδώνια 2018

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 13:11
UPD:13:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ

του Λάμπρου Καραγεώργου 

Μόλις 5 μήνες πριν από την έναρξη στις 4 Ιουνίου, τα Ποσειδώνια 2018 οδεύουν ολοταχώς για ρεκόρ συμμετοχών, με τις κρατήσεις για εκθεσιακό χώρο να είναι αυξημένες ήδη κατά 10% σε σύγκριση με την προηγούμενη έκθεση  και ποσοστό άνω του 90% του εκθεσιακού χώρου να έχει ήδη δεσμευτεί. Οι διοργανωτές προβλέπουν ότι περισσότερες από 1.850 εταιρείες θα εκθέσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στη φετινή διοργάνωση και οι επισκέπτες θα ξεπεράσουν τους 22.000.

Η αυξημένη ζήτηση για συμμετοχή στην σημαντικότερη ναυτιλιακή έκθεση στον κόσμο, είχε ως αποτέλεσμα την επέκταση του εκθεσιακού χώρου κατά 1.000τμ. Αυτό προέκυψε λόγω των αυξημένων ελληνικών παραγγελιών για νέες ναυπηγήσεις και της ανάγκης εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων πλοίων  με νέες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας, αλλά και προσαρμογής τους στους νέους αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

«Η δυναμική των Ποσειδωνίων απορρέει από την ποιότητα και το κύρος  των εκθετών και των επισκεπτών της, οι οποίοι κάθε δύο χρόνια αφιερώνουν σημαντικούς πόρους, πολύτιμο χρόνο και ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να συμμετέχουν σε αυτή την έκθεση-ορόσημο που συγκεντρώνει το σύνολο της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας», δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Βώκος, Εκτελεστικός Διευθυντής των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε, διοργανωτή της διετούς έκθεσης.

«Κύριος πόλος έλξης σε κάθε έκθεση των Ποσειδωνίων παραμένει η ισχυρή παρουσία της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, η οποία ηγείται της παγκόσμιας ναυπηγικής δραστηριότητας, με 61 ελληνικές εταιρείες να έχουν παραγγείλει πλοία συνολικής αξίας περίπου 16 δισ. δολαρίων», συμπλήρωσε ο κ. Βώκος.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα