Ράλι στην Σαγκάη, με την όπισθεν το Τόκιο

Το φθηνό δολάριο εμπόδιο για τις ασιατικές μετοχές
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 10:26
UPD:10:29
Thomas Peter

Μικτή ήταν σήμερα η εικόνα στις αγορές της Ασίας. Αν και νωρίς το πρωί στο σύνολό τους βασικοί δείκτες της περιοχής επιδίδονταν σε δυναμικό ράλι, στη συνέχεια ορισμένοι κατέβασαν ταχύτητα, με τον ιαπωνικό Nikkei να διολισθαίνει μάλιστα σε αρνητικό έδαφος και να κλείνει σε χαμηλά τεσσάρων μηνών. Τι φρενάρει τις ασιατικές μετοχές; Η υποτίμηση του δολαρίου έναντι των νομισμάτων της περιοχής. 

Η συνεδρίαση στο Τόκιο άνοιξε με τον Nikkei 225 να ενισχύεται 1,2%, για να τερματίσει τελικά με πτώση 0,7% στις 21.444,68 μονάδες- επίπεδα που είχε να συναντήσει από τα μέσα Οκτωβρίου. Ο ευρύτερος δείκτης Topix υοπχώρησε 0,9% στις 1.716,78 μονάδες, με τις αεροπορικές εταριείες και τις αυτοκινητοβιομηχανίες να παρουσιάζουν τις μεγαλύερες απώλειες. Κόντρα στο αρνητικό ρεύμα στάθηκαν μόνο οι υφαντουργίες και ο μεταλλευτικός κλάδος. 

Στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης επικράτησε κλίμα ευφορίας με τον Σύνθετο Δείκτη να κάνει ενδοσυνεδριακά άλμα έως και 2,2%. Τελικά το φθηνό δολάριο "έφαγε" μέρος των κερδών του, με αποτέλεσμα να τερματίσει με άνοδο  1% στις 3.184,96 μονάδες. Παρόμοια η εικόνα στο Χονγκ Κονγκ με τον Hang Seng να ενισχύεται 1,3%. 

Συγκρατημένα τα χαμόγελα και στο Χρηματιστήριο της Βομβάης με τον BSE Sensex να τερματίζει στο +0,9%, έχοντας νωρίτερα καταγράψει άνοδο έως και 1,5%. 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα