Χαμηλότερα οδήγησε ο χαλκός τα μέταλλα στο Λονδίνο

Καθώς εικάζεται ότι θα μειωθεί η ζήτηση
Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2006 13:50

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ οδήγησε τα μέταλλα ο χαλκός στο Λονδίνο, καθώς εικάζεται ότι ο περιορισμός της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης ενδέχεται να μειώσει τη ζήτηση για τα βιομηχανικά μέταλλα.

Ο οικονομικός δείκτης του ΟΟΣΑ για τις 23 χώρες, υποχώρησε στα 109,5 τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε στις 8 Σεπτεμβρίου. Τα επίπεδα είναι τα χαμηλότερα από τον Μάρτιο και 0,3 μονάδες χαμηλότερα από τα αντίστοιχα του Ιουνίου. Ο χαλκός χρησιμοποιείται στις κατασκευές και τις βιομηχανίες, όπως στις μεταφορές και την ενέργεια.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες στο London Metal Exchange, υποχώρησε 90 δολ., ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στα 7.730 δολ. ο μετρικός τόνος στις 9:33 π.μ., τοπική ώρα. Το μέταλλο έχει σημειώσει φέτος άνοδο 76% και διαπραγματεύθηκε στα επίπεδα ρεκόρ των 8.800 δολ. ο τόνος στις 11 Μαΐου.

Το αλουμίνιο υποχώρησε 30 δολ., ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 2.607 δολ. ο τόνος και το νικέλιο σημείωσε απώλειες 100 δολ., ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 27.900 δολ. ο τόνος. Ο μόλυβδος σημείωσε απώλειες 10 δολ., φθάνοντας στα 1.325 δολ. και ο κασσίτερος παρέμεινε αμετάβλητος στα 9.150 δολ. ο τόνος.

Η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία, την τρίτη σε μέγεθος οικονομία της Ευρώπης, υποχώρησε 1,3% τον Ιούλιο έναντι του Ιουνίου, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, Insee. Κατά μέσον όρο, 28 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News προέβλεπαν ότι η βιομηχανική παραγωγή θα σημείωνε αύξηση 0,3%.

Η υποχώρηση των τιμών των μετάλλων, ώθησαν χαμηλότερα τις μετοχές των μεταλλουργιών. Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, υποχώρησαν έως 3,7% στο Λονδίνο. Οι μετοχές της δεύτερης μεγαλύτερης, Anglo American Plc, σημείωσαν απώλειες 4,4%.

Οι απώλειες του χαλκού ενδέχεται να περιοριστούν επειδή τα αποθέματα που παρακολουθεί το LME στο Λονδίνο, είναι ίσα με παγκόσμια κατανάλωση λιγότερη των τριών ημερών. Τα αποθέματα μειωθήκαν 3.625 τόνους ή 2,9%, φθάνοντας στους 121.525 τόνους, σύμφωνα με τη σημερινή ημερήσια ανακοίνωση του LME. Aυτή είναι η μεγαλύτερη μείωση των ημερήσιων αποθεμάτων από τις 20 Ιουνίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα