Συνέχεια στην άνοδο για τη Wall Street

Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 17:49
UPD:17:51
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Με "οδηγό" τεχνολογικές εταιρείες και τράπεζες οι μετοχές στη Wall Street συνεχίζουν σήμερα την ανάκαμψη. Το κλίμα στην έναρξη της συνεδρίασης ήταν ιδιαίτερα θετικό, αν και η αγορά έχει συνηθίσει τις εκλπλήξεις το τελευταίο δεκαήμερο, κατά το οποίο το κύριο χαρακτηριστικό είναι η έντονη μεταβλητότητα, με τους δείκτες να θυμίζουν συχνά τρενάκι του τρόμου. 

Λίγο μετά το καμπανάκι της έναρξης, ο Dow Jones με τα 30 "βαριά χαρτιά" της αμερικανικής αγοράς παρουσίαζε άνοδο έως και 1,3%, αν και στη συνέχεια τα κέρδη του περιορίστηκαν λίγο κάτω από το 1%. Το σύνολο των μελών του εμφάνιζαν κέρδη. 

Παρόμοια ήταν η εικόνα για τον S&P 500, καθώς εννέα από τους έντεκα κλάδους του κινούνταν ανοδικά. Στο κόκκινο βρίσκονταν μόνο επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και κλάδος ακινήτων. 
    

Άνοδο έως και 1,2% και για τον Nasdaq, όπου πέραν των τεχνολογικών, ξεχώριζαν και οι εταιρείες τεχνολογίες. 

Υπενθυμίζεται ότι και οι τρεις δείκτες έκλεισαν με άνοδο περίπου 1,5% την Παρασκευή, απέχοντας ωστόσο σχεδόν 10% από τα εφετινά επίπεδα ρεκόρ, στα οποία είχαν ανέλθει στις 26 Ιανουαρίου

H καλή ημέρα για τις αγορές φάνηκε από το πρωί με τάσεις ανάκαμψης στην Ασία, ενώ τη σκυτάλη έλαβε στη συνέχεια η Ευρώπη, όπου το σύνολο των βασικών δεικτών των μεγάλων αγορών παρουσίαζαν άνοδο μεγαλύτερη του 1% στις 17:45 ώρα Ελλάδος. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 εμφάνιζε κέρδη 1,3%, με τον κλάδο πρώτων υλών να ενισχύεται περισσότερο από 3%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα