Λιάπης: Ορισμός Συμβούλου για τον ΟΤΕ τον επόμενο μήνα

Δεν πρόκειται να γίνει νέος διαγωνισμός για την Ολυμπιακή - Μνημόνιο συνεργασία με Κίνα στις μεταφορές
Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2006 15:33

Η αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ προχωράει και μέσα στον επόμενο μήνα θα οριστεί Σύμβουλος, ο οποίος θα κάνει έρευνα αγοράς στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και μέσα στους προσεχείς μήνες θα υποβληθεί πρόταση, την οποία θα επεξεργαστεί η Διυπουργική επιτροπή, ώστε να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης, επισημαίνοντας ότι κύριο μέλημα είναι να βρεθεί ο κατάλληλος επενδυτής, ο οποίος να εγγυάται ότι ο ΟΤΕ θα αναπτυχθεί επ’ ωφελεία του ελληνικού λαού με φθηνότερες και καλύτερες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.

Ολυμπιακή

Όσον αφορά τις Ολυμπιακές Αερογραμμές, ο υπουργός Μεταφορών διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να γίνει νέος διαγωνισμός και διαβεβαίωσε ότι ο εθνικός μας αερομεταφορέας θα συνεχίσει να πετάει.

ΌΠως είπε, το θέμα της Ολυμπιακής αποτελεί ένα σύνθετο πρόβλημα το οποίο απαιτεί λεπτές νομικές διεργασίες, σημειώνοντας παράλληλα πως υπάρχει καλή συνεργασία με τις Βρυξέλλες.

Μνημόνιο συνεργασίας με την Κίνα

Εξάλλου, ο κ. Λιάπης και ο Κινέζος υπουργός Χερσαίων και Θαλασσίων Μεταφορών Σενγκλίν Λι (Shenglin Li) υπέγραψαν σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Κίνας για τις Ευρασιατικές συνδέσεις και τη συνεργασία στον τομέα των μεταφορών. Η πρόταση για τη διμερή συνεργασία και την υπογραφή του Μνημονίου είχε γίνει από τον Έλληνα υπουργό, κατά την επίσκεψή του στο Πεκίνο, την περασμένη εβδομάδα.

Στο Μνημόνιο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη και ο σχεδιασμός υποδομών μεταφορών που συνδέουν τις δύο χώρες, καθώς και η διαμόρφωση πολιτικών και θεσμικών μέτρων για τη διαχείριση των μεταφορών και τη διευκόλυνση των διεθνών οδικών μεταφορών. Παράλληλα, προβλέπεται η ανάπτυξη υποδομών μεταφορών που συνδέουν τις δύο χώρες, η δημιουργία εμπορευματικών σταθμών και των συνδυασμένων μεταφορών, καθώς και η εξέλιξη των έξυπνων συστημάτων μεταφορών. Επιπλέον, προβλέπεται η ανάπτυξη των Ευρασιατικών συνδέσεων και η απλούστευση των διαδικασιών στις διασυνοριακές διελεύσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα