Barclays: Eκ νέου στο στόχαστρο για τα δάνεια δισεκατομμυρίων από το Κατάρ

Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 11:10
UPD:13:08
EPA/ANDY RAIN

 

 

Η χρηματοδότηση που εξασφάλισε από το Κατάρ, το 2008, στο απόγειο της χρηματοπιστωτικής κρίσης, προκειμένου να αποφύγει την εθνικοποίηση, εξακολουθεί να ταλανίζει την Barclays.

Η αρχή δίωξης οικονομικού εγκλήματος της Βρετανίας απηύθυνε σήμερα κατηγορία για «παράνομη οικονομική ενίσχυση» στην θυγατρική του ομίλου Barclays Bank. Η κίνηση αυτή έρχεται ύστερα από τη τις κατηγορίες για απάτη κατά της μητρικής τον περασμένο Ιούνιο. Αντιμέτωποι με δίωξη βρίσκονται επίσης ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και ακόμη τρία πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι το πλούσιο εμιράτο του Αραβικού Κόλπου είχε συμμετάσχει σε δύο εκδόσεις μετοχών της Barclays τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο του 2008.

Οι κατηγορίες των βρετανικών αρχών, που ήρθαν ύστερα από πολυετή ενδελεχή έρευνα, επικεντρώνονται στις λεγόμενες «αμοιβές συμβουλευτικών υπηρεσιών» συνολικού ύψους περίπου 408 εκατ. δολαρίων, καθώς και σε δανειακή διευκόλυνση 3 δισ. δολαρίων από την βρετανική τράπεζα προς το Κατάρ. Οι πληρωμές αυτές φαίνεται να έγιναν προκειμένου να εξασφαλιστεί ως αντάλλαγμα ένεση ύψους 12 δισ. δολαρίων από το εμιράτο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Financial Times, BBC. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα