Δράσεις σε επτά αγορές-στόχους για την προώθηση του ελληνικού οίνου

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2006 17:34

Θα υλοποιηθεί από τον ΟΠΕ (Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου) μέχρι τέλος του έτους σε συνεργασία με την ΕΔΟΑΟ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου) το στρατηγικό σχέδιο για τα ελληνικά κρασιά, ενώ ειδική για τα ελληνικά κρασιά εκδήλωση στην αγορά-στόχο της Ρωσίας θα πραγματοποιηθεί εντός του Νοεμβρίου με στόχο την κάλυψη των αναγκών της αγοράς μετά τις αλλαγές στην νομοθεσία για την εισαγωγή οίνων.

Επιπλέον, έχουν προγραμματιστεί ειδικά αφιερώματα σε περιοδικά στις αγορές-στόχους (Γερμανία, Βρετανία, ΗΠΑ, Καναδάς, Ρωσία, Κίνα, Ιαπωνία.

Η συνεργασία με την ΕΔΟΑΟ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕ, συνεχίζεται με συγκεκριμένες δράσεις και έχει εμπλουτιστεί ακόμη με:

- Τη στέγαση των γραφείων της ΕΔΟΑΟ στο κτίριο του ΟΠΕ

- Τη συμμετοχή της ΕΔΟΑΟ στην πρωτοβουλία του ΟΠΕ «ΚΕΡΑΣΜΑ» για την προβολή της Ελληνικής Γαστρονομίας και της Ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων, οίνων και ποτών.

- Την ικανοποίηση του αιτήματος της ΕΔΟΑΟ για τη δημιουργία αυτοτελούς «γραφείου οίνου» στο οργανόγραμμα του ΟΠΕ.

- Ανταπόκριση του ΟΠΕ για την ικανοποίηση του αιτήματος του κλάδου για τη στήριξη και διεύρυνση των δράσεων της All About Greek Wine στις ΗΠΑ για την περίοδο 2006 - 2007. Πρόκειται για την σημαντικότερη μέχρι τώρα δράση 25 κορυφαίων ελληνικών οινοποιητικών εταιρειών στις αγορές ΗΠΑ-Καναδάς την οποία χρηματοδοτούσαν τα τελευταία δύο χρόνια αυτοτελώς οι εταιρείες. Στόχος να συνδυαστεί η προώθηση τροφίμων και κρασιών με δράσεις του προγράμματος «Kerasma» και να διευρυνθεί ο αριθμός των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν. Ο στόχος της δράσης αυτής είναι να ενισχυθούν οι μικρότερες οινοποιητικές μονάδες στις εν λόγω αγορές.

- Τη συνέχιση αυτοτελών δράσεων με την παρουσία των ελληνικών κρασιών σε δράσεις του «kerasma» σε ΗΠΑ-Γαλλία-Ιαπωνία

- Την απόφαση δημιουργίας αίθουσας γευσιγνωσίας σε κατάλληλο χώρο εντός του κτιρίου του ΟΠΕ. Η αίθουσα αυτή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός από τα κρασιά και για το λάδι αλλά και για άλλα προϊόντα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα